Σχέδιο για τον πλήρη εκσυγχρονισμό και την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ

NEWSROOM
Οι εγκαταστάσεις στο ΟΑΚΑ
Οι εγκαταστάσεις στο ΟΑΚΑ/ Φωτογραφία Eurokinissi

Μέχρι τέλος του μήνα θα γίνει η παρουσίαση του masterplan για τον πλήρη εκσυγχρονισμό και την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ, όπως ενημέρωσε νωρίτερα σήμερα τη Βουλή ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της ΝΔ Φωτεινής Πιπιλή.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός, το σχέδιο περιλαμβάνει ολοκληρωμένο πρόγραμμα ένταξης στο Ταμείο Ανάκαμψης, και περιλαμβάνει και την ολοκληρωμένη συντήρηση, μεταξύ άλλων, των αρχιτεκτονικών κατασκευών Καλατράβα.

«Επί δεκαεπτά ολόκληρα χρόνια δεν έχει σφίξει ούτε μία βίδα έστω ένας εργαζόμενος στις εγκαταστάσεις Καλατράβα. Παραλάβαμε ένα αθλητικό κέντρο που είχε εγκαταλειφθεί, είχε μαραζώσει, είχε απαξιωθεί και το μετατρέπουμε βήμα-βήμα με πολλή μεθοδικότητα και κυρίως με μεγάλη πίστη στο όραμά μας και στο όνειρό μας για το σύγχρονο ΟΑΚΑ σε ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο, σε ένα σύγχρονο πολυχώρο άθλησης, αναψυχής, πολιτισμού, ενημέρωσης αλλά και εκπαίδευσης», είπε ο Λευτέρης Αυγενάκης και προσέθεσε:

«Στόχος μας είναι το ΟΑΚΑ να γίνει μια κυψέλη ανάπτυξης του αθλητισμού, ένα πραγματικό στολίδι, όπως του αξίζει δηλαδή, ένας χώρος που εκτός από αθλητισμό θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στον πολιτισμό και θα αναδειχθεί και ως τουριστικός προορισμός, ως κομμάτι δηλαδή της σύγχρονης ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων».

Στην «εικόνα εγκατάλειψης των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ», αναφέρθηκε η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή. «Δεν είμαι άνθρωπος του αθλητισμού, αλλά είμαι άνθρωπος και πολίτης που περπατάω. Και ενώ υπήρχε αυτή η ελευθερία χώρου, με ασφάλεια για τα μέτρα της πανδημίας, μου έκανε πολύ κακή εντύπωση η εγκατάλειψη, και μάλιστα αναρωτήθηκα, μα πόσα εκατομμύρια, εκατοντάδες εκατομμύρια, δαπανήθηκαν όχι μόνο για τον περίφημο Καλατράβα, όπως το λέει ο λαός, αλλά και για άλλες αθλητικές ολυμπιακές εγκαταστάσεις», παρατήρησε η βουλευτής για την εικόνα εγκατάλειψης του ΟΑΚΑ όπως και άλλων ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ