Εγκλημα σοκ στον Ερυθρό Σταυρό: 60χρονος αποσύνδεσε τον αναπνευστήρα 76χρονου

NEWSROOM
Εγκλημα σοκ στον Ερυθρό Σταυρό: 60χρονος αποσύνδεσε τον αναπνευστήρα 76χρονου
Φωτογραφία: Eurokinissi

Σε εγκληματική ενέργεια οφείλεται, ο θάνατος 76χρονου ασθενή με κορονοϊό, χθες το βράδυ, στον «Ερυθρό Σταυρό», ενώ ως δράστης φέρεται 60χρονος, αλβανικής καταγωγής, που νοσηλεύεται στο ίδιο δωμάτιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το μηχάνημα του 76χρονου ασθενούς είχε αποσυνδεθεί, κάτι που έδειχνε πως υπήρξε ανθρώπινη παρέμβαση και οι υποψίες αμέσως στράφηκαν στον 60χρονο που νοσηλευόταν στον ίδιο θάλαμο αλλά δεν ήταν διασωληνωμένος. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως ο φερόμενος δράστης μετακίνησε τη μάσκα του θύματος και αποσύνδεσε τον αναπνευστήρα επειδή τον ενοχλούσε ο θόρυβος των μηχανημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές και τα έως τώρα στοιχεία της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, η οποία διενεργεί την προανάκριση για την υπόθεση, ο δράστης φέρεται να ενοχλείτο από τον θόρυβο που έκανε το μηχάνημα αναπνευστικής υποστήριξης του θύματος και σε κάποια στιγμή αργά χθες το βράδυ, ενώ ήταν οι δυο τους στο δωμάτιο, το αποσυνέδεσε, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο 76χρονος.

Οι γιατροί και οι νοσηλευτές κινητοποιήθηκαν όταν άκουσαν να ηχεί ο συναγερμός των μηχανημάτων. Παρά τις προσπάθειές τους δεν κατάφεραν να κρατήσουν στη ζωή τον 76χρονο άνδρα, που σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μέχρι χθες το απόγευμα παρουσίαζε βελτίωση.

Μάλισταν διαπίστωσαν ότι τα μηχανήματα που υποστήριζαν την αναπνευστική του λειτουργία και τον κρατούσαν στη ζωή, καθώς ήταν διασωληνωμένος, είχαν βγει από την πρίζα. Αυτό που τους έκανε εντύπωση, μάλιστα, ήταν το γεγονός ότι δεν είχε ενεργοποιηθεί το σχετικό εφεδρικό σύστημα, η μπαταρία που διαθέτει το μηχάνημα για περιπτώσεις διακοπής ρεύματος.

Το γεγονός μάλιστα ότι δεν λειτούργησε ούτε το εφεδρικό σύστημα ήταν αυτό που κινητοποίησε το νοσοκομείο το οποίο ειδοποίησε την αστυνομία.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχουν βρεθεί αποτυπώματα του 60χρονου στο μηχάνημα, ενώ εξετάζεται εάν ο φερόμενος ως δράστης αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Ο 60χρονος πρόκειται να συλληφθεί μόλις γίνει καλά, ενώ αστυνομικοί φρουρούν το δωμάτιο όπου νοσηλεύεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ