Τι ισχύει με την απαγόρευση κυκλοφορίας τα ΣΚ -Το ωράριο

NEWSROOM
Βόλτα στα ανοιχτά πάρκα
Βόλτα στα ανοιχτά πάρκα / Φωτογραφία INTIME NEWS

Ο καλός καιρός και το ανοιχτό λιανεμπόριο γέμισε όλους του εμπορικούς δρόμους της χώρας σήμερα από κόσμο, ωστόσο η νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας συνεχίζει να υφίσταται.

Συγκεκριμένα, οι πολίτες μπορούν να μετακινούνται μέχρι τις 21:00 σήμερα Σάββατο καθώς από εκείνη την ώρα ξεκινά η απαγόρευση κυκλοφορίας, για την οποία ισχύει πλέον όλες τις ημέρες το ίδιο. Επομένως, οι πολίτες που να κάνουν τα ψώνια τους με click away ή click in shop και όσοι επέλεξαν να κάνουν μία βόλτα σε παραλίες ή πάρκα πρέπει να έχουν επιστρέψει μέχρι τις 21:00, αν δεν θέλουν να δεχθούν πρόστιμο.

Σημειώνεται πως οι μετακινήσεις στα καταστήματα λιανικού εμπορίου επιτρέπονται μόνο κατόπιν ραντεβού και με αποστολή SMS στο 13032. Το συγκεκριμένο SMS διαρκεί για τρεις ώρες και οι καταναλωτές μπορούν να το στέλνουν μόνο μία φορά την ημέρα. Παράλληλα, οι διαδημοτικές μετακινήσεις με όχημα επιτρέπονται αυστηρά για άσκηση με αποστολή SMS 6 στο 13033. Οι μετακινήσεις πρέπει να γίνονται σε ανοιχτό χώρο για έως 3 άτομα ή μία οικογένεια.

Υπενθυμίζεται ότι από τη Δευτέρα 12 Απριλίου, λειτουργούν τα καταστήματα λιανικού εμπορίου στην Αχαΐα, όπως ακριβώς και στην υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ στη Θεσσαλονίκη θα επιτρέπεται μόνο με click away. Από την άλλη πλευρά κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα στην Κοζάνη, εξαιτίας τους ιδιαίτερα αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου στην περιοχή. Οι έμποροι στη Θεσσαλονίκη προετοιμάζονται εντατικά για άνοιγμα των καταστημάτων τους με click away.

ΣΧΕΤΙΚΑ