Σταμπουλίδης: Πώς θα λειτουργήσει το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη και Αχαΐα

NEWSROOM
Ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης
Ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης/ Φωτογραφία Eurokinissi

Από αύριο, Δευτέρα 12 Απριλίου, πρόκειται να ξεκινήσουν και πάλι να λειτουργούν τα καταστήματα σε Θεσσαλονίκη και Αχαΐα. Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας καταναλωτή έκανε την αποτίμηση για το άνοιγμα της αγοράς στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης τόνισε ότι τα πράγματα κύλησαν ομαλά. «Οι επιχειρήσεις έχουν τηρήσει απαρέγκλιτα τα μέτρα και αυτό δείχνει ότι μπορούμε να συνεργαστούμε και να πάμε ένα βήμα παρακάτω».

Για το αυριανό άνοιγμα στη Θεσσαλονίκη, ο κ.Σταμπουλίδης τόνισε ότι τα καταστήματα θα ανοίξουν με click away προκειμένου να κερδηθεί λίγος ακόμη χρόνους σε υγειονομικό επίπεδο.

Αντίθετα τα καταστήματα στην Αχαΐα θα λειτουργήσουν στο μοντέλο της Αθήνας. Δηλαδή με click away, αλλά και click in shop. «Θεωρούμε ότι η αποκλιμάκωση που συντελέστηκε την προηγούμενη εβδομάδα επέτρεψε στους ειδικούς να πάρουν αυτή την απόφαση», τόνισε.

Κλειστά τα μαγαζιά στην Κοζάνη

Σε αντίθεση με Θεσσαλονίκη και Αχαΐα, στην Κοζάνη τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά. Ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τον Νίκο Χαρδαλία για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή.

«Χθες κάναμε μια ευρεία σύσκεψη για την Κοζάνη και βεβαιώθηκε ότι χρειάζεται μια τοπική προσπάθεια προκειμένου να διακοπεί η διασπορά του ιού, να συμμετέχουν περισσότερο οι συμπολίτες μας στο εμβολιαστικό πρόγραμμα στις ευαίσθητες ηλικιακές ομάδες και φυσικά από την πλευρά μας θα πρέπει να εντείνουμε τους ελέγχους», ήταν τα λόγια του.

ΣΧΕΤΙΚΑ