Voucher 200 ευρώ: Μέχρι πότε ισχύουν οι επιταγές

NEWSROOM
Ενα κορίτσι ζωγραφίζει μπροστά στο tablet του
Φωτογραφία: Shutterstock

Οι πρώτες επιταγές, μέσω του προγράμματος voucher 200 ευρώ, ξεκίνησαν να εκδίδονται ήδη από την Παρασκευή.

Με αυτές τις επιταγές οι χιλιάδες δικαιούχοι μπορούν να αγοράσουν laptop, tablet, σταθερό υπολογιστή ή και περιφερειακές συσκευές. Στην τελευταία ενημέρωση που ανέβηκε στην πλατφόρμα, τονίζεται ότι πλέον είναι διαθέσιμη η επιλογή «έκδοση επιταγών (vouchers)». Μέσω αυτής της λειτουργίας, οι δικαιούχοι των οποίων η αίτηση εγκρίνεται θα μπορούν να εκδίδουν το voucher 200 ευρώ.

Η επιλογή αυτή θα είναι ανοικτή και διαθέσιμη για το συνολικό χρόνο ισχύος του προγράμματος, επομένως δεν υπάρχει πιεστική προθεσμία για είσοδο στο σύστημα και ολοκλήρωση της συγκεκριμένης ενέργειας (έκδοσης voucher). Υπενθυμίζεται πως βάσει όσων ισχύουν μέχρι σήμερα, το πρόγραμμα των voucher θα συνεχίσει να «τρέχει» έως τις 30 Ιουλίου 2021.

«Όσοι δικαιούχοι έχουν φθάσει σε αυτό το βήμα, θα επιλέγουν “έκδοση επιταγών", στη συνέχεια θα δηλώνουν-επιβεβαιώνουν και πάλι τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου, και θα αναμένουν να λάβουν τους κωδικούς των επιταγών τους (αποστολή στο sms και εμφάνιση στη συγκεκριμένη σελίδα της εφαρμογής)» επισημαίνεται στις οδηγίες.

Σύμφωνα με τα συναρμόδια υπουργεία, τις πρώτες ημέρες η αποστολή των επιταγών θα γίνεται ελεγχόμενα και σταδιακά , προκειμένου να επιβεβαιωθεί η ασφαλής και ομαλή εξέλιξη της συνολικής διαδικασίας. Εκτιμάται ότι το σύνολο των δικαιούχων που έχει εγκριθεί και αναμένει ήδη έκδοση επιταγών, θα παραλάβει τις επιταγές (voucher) έως και την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021.

Τα vouchers μπορούν να χρησιμοποιούνται για αγορές σε εγκεκριμένους προμηθευτές από τη Δευτέρα 12/04/2021 έως και την Παρασκευή 30/07/2021. Για τα καταστήματα λιανικής και τον εξοπλισμό που έχουν εγκριθεί από το Πρόγραμμα, μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστoσελίδα digital-access.gov.gr(ενότητα "Πληροφορίες").

TAGS
ΣΧΕΤΙΚΑ