Πατέλης: Ενδεχόμενο για πακέτο στήριξης του τουρισμού

NEWSROOM
Πατέλης: Ενδεχόμενο για πακέτο στήριξης του τουρισμού
Ο Αλ. Πατέλης / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να δοθεί ένα νέο πακέτο στήριξης για τις επιχειρήσεις του τουρισμού ο Αλέξης Πατέλης. Ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, υποστήριξε ότι αυτό το μέτρο θα είναι ανάλογο με αυτό της εστίασης. Ο κ.Πατέλης εξήγησε ότι η κυβέρνηση πορεύεται με στόχο να ανοίξει τον τουρισμό στις 14 Μαΐου.

Ο Αλέξης Πατέλης αναφέρθηκε και στην αξιοποίηση των χρημάτων από το Ταμείο Ανάκαμψης. Εξήγησε ότι η Ελληνική πρόταση περιλαμβάνει και έργα που θα βοηθήσουν τη ζωή των πολιτών. Σαν παραδείγματα ανέφερε την ψηφιοποίηση της γραφειοκρατίας του δημοσίου και της υπογειοποίησης των καλωδίων.

Στη συνέχεια, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ο κ. Πατέλης υποστήριξε ότι η Ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να υποβάλει το σχέδιο της μέχρι το τέλος Απριλίου και μετά η Κομισιόν θα χρειαστεί περίπου δυο μήνες για να το επεξεργαστεί. Τέλος, απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθούν κίνητρα, όπως υψηλότερα επιτόκια, για όσους επιστρέψουν τα χρήματα τους στις τράπεζες, λέγοντας ότι αυτό θα ήταν άδικο για όσους δεν τα έβγαλαν ποτέ από την τράπεζα.

ΣΧΕΤΙΚΑ