ΓΣΕΒΕΕ: Σωστή η απόφαση να μην ανοίξει η εστίαση

NEWSROOM
Κλειστά μαγαζιά της εστίασης
Κλειστά μαγαζιά της εστίασης/ Φωτογραφία Eurokinissi

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ υποστήριξε ότι είναι σωστή η απόφαση της κυβέρνησης να μην ανοίξει την εστίαση από τη στιγμή που υπάρχει μεγάλη πίεση από το επιδημιολογικό φορτίο.

Τις τελευταίες ημέρες ,και μετά τις εικόνες συνωστισμού στις πλατείες, ξεκίνησε μια κουβέντα για το πρόωρο άνοιγμα της εστίασης. Το βασικό επιχείρημα ήταν ότι είναι προτιμότερο ο κόσμος να είναι σε καφέ και εστιατόρια που μπορούν να ελεγχθούν, παρά να είναι ανεξέλεγκτος στις πλατείες.

Ο Γιώργος Καββαθάς μιλώντας στο Θέμα Radio τόνισε ότι η απόφαση να μην ανοίξει η εστίαση είναι σωστή, καθώς αν είχε γίνει το αντίθετο θα υπήρχε μεγάλο ρίσκο να χαθεί η καλοκαιρινή περίοδος. Κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για τον κλάδο της εστίασης που έχει πληγεί όσο λίγοι από την πανδημία.

«10 Μαΐου είναι μια ημερομηνία ικανή να λειτουργήσουμε και να μην ξανακλείσουμε», τόνισε ο κ. Καββαθάς και πρόσθεσε ότι «μετά από έξι μήνες lockdown και μια κακή χρονιά το 2020 να είχαμε ένα άνοιγμα και επιδείνωση της κατάστασης θα ήταν κάτι τραγικό για εμάς», ήταν τα λόγια του.

ΣΧΕΤΙΚΑ