Σταμπουλίδης: Διαδημοτική μετακίνηση χωρίς SMS για την εστίαση

NEWSROOM
Ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης
Ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης/ Φωτογραφία Eurokinissi

Τα καταστήματα της εστίασης μετράνε αντίστροφα για να υποδεχθούν και πάλι τον κόσμο. Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, τα καφέ και τα εστιατόρια θα ανοίξουν και πάλι τη Δευτέρα του Πάσχα μόνο με τραπεζάκια σε εξωτερικούς χώρους.

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης προχώρησε σε ορισμένες διευκρινήσεις για το άνοιγμα της εστίασης και τις μετακινήσεις των πολιτών. Συγκεκριμένα τόνισε ότι από τις 3 Μαΐου θα επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση και ο πολίτης δεν θα χρειάζεται να έχει στείλει κάποιο SMS. Παράλληλα υπογράμμισε ότι τα καταστήματα θα πρέπει να κλείνουν στις 11 το βράδυ, αλλά θα μπορούν να λειτουργούν και μετά με delivery και take away.

Στη συνέχεια απάντησε σε δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη που υποστήριξε ότι οι πολίτες θα μπορούν να φύγουν στις 11 το βράδυ από ένα κατάστημα χωρίς να κινδυνεύουν να φάνε πρόστιμο.

«Εγώ άκουσα τον κ. Γεωργιάδη να λέει ότι αφενός και αυτήν την εβδομάδα υπάρχει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 και από την άλλη εβδομάδα στις 23:00. Ο γενικός κανόνας είναι ότι στις 23:00 θα ξεκινά η απαγόρευση και θα πρέπει όλοι να φροντίσουν να είναι στα σπίτια τους. Θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τα μέσα της εβδομάδας την έκδοση της ΚΥΑ που θα έχει προβλέψεις για όλα τα ζητήματα», ήταν τα λόγια του.

ΣΧΕΤΙΚΑ