Παπαθανάσης: Αλλάζει η εικόνα με το άνοιγμα της εστίασης – Τι είπε για τη στήριξη των επιχειρήσεων

NEWSROOM
O Νίκος Παπαθανάσης
O Νίκος Παπαθανάσης/ Φωτογραφία Eurokinissi

Στο επικείμενο άνοιγμα της εστίασης αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ. Ο Νίκος Παπαθανάσης υποστήριξε ότι από τις 3 Μαΐου αλλάζει η εικόνα με το άνοιγμα των καφέ και εστιατορίων.

Ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρθηκε και στις αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο άνοιγμα της εστίασης. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, αυτή τη φορά οι επιχειρήσεις δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν κανένα εσωτερικό χώρο. Παράλληλα υπενθύμισε ότι οι πολίτες θα μπορούν να βγάζουν τη μάσκα μόνο όταν καθίσουν στο τραπέζι τους. Από την πλευρά τους τα καταστήματα θα πρέπει να φροντίζουν για την απολύμανση των χώρων και τον τραπεζιών.

Στη συνέχεια ο κ. Παπαθανάσης αναφέρθηκε και στο άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων που έγινε μέσα στο Σαββατοκύριακο. Τόνισε ότι η κίνηση ήταν αυξημένη και οι επαγγελματίες είναι ευχαριστημένοι. Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι τηρήθηκαν τα μέτρα, κάτι που φαίνεται και από τα ελάχιστα πρόστιμα που βεβαιώθηκαν.

Έρχεται πληρωμή για την επιστρεπτέα

Σχετικά με τη στήριξη των επιχειρήσεων, ο Νίκος Παπαθανάσης ανέφερε πως μέχρι την Πέμπτη θα γίνει καταβολή της Επιστρεπτέας προκαταβολής 7. Επίσης Μέχρι τις 10/5 θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους επαγγελματίες της εστίασης, προκειμένου να πάρουν το 7% από το πρόγραμμα των 330 εκατομμυρίων ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ