Συνελήφθη ο Γιάννης Λαγός στις Βρυξέλλες

NEWSROOM
Ο Γιάννης Λαγός
Ο Γιάννης Λαγός/ Φωτογραφία Eurokinissi

Συνελήφθη σήμερα στις Βρυξέλλες, μετά και την έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος, ο καταδικασμένος για εγκληματική οργάνωση χρυσαυγίτης ευρωβουλευτής, Γιάννης Λαγός. Σύμφωνα με πληροφορίες η σύλληψη του Γιάννη Λαγού ήρθε μετά από συνεργασία των ελληνικών αρχών με τις βελγικές.

Ο Χρυσαυγίτης εντοπίστηκε από αστυνομικούς στο σπίτι του στις Βρυξέλλες και συνελήφθη ενώ θα ξεκινήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για να έρθει στην Ελλάδα και να εκτίσει την ποινή του. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΑΝΤ1, λίγη ώρα μετά την έκδοση του εντάλματος για τη σύλληψή του ο Γιάννης Λαγός επιχείρησε να βγει από το σπίτι του, στο Βέλγιο, όμως από έξω τον περίμεναν άνδρες οι οποίοι του ζήτησαν να τους ακολουθήσει.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δύο άνδρες πλησίασαν τον ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής και του ζήτησαν να του δείξουν κάποια έγγραφα.
Νωρίτερα, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη είχε προϊδεάσει πως «έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να να εκδοθεί άμεσα το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από την Εισαγγελία των Αθηνών».

Εχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών και οκτώ μηνών

Υπενθυμίζεται πως ο Γιάννης Λαγός, στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών και οκτώ μηνών στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ωστόσο, εκμεταλλευόμενος την ασυλία του ως ευρωβουλευτής δεν μπήκε στη φυλακή.

Η άρση της ασυλίας και το ευρωπαϊκό ένταλμα

Μετά την άρση της ασυλίας του Γιάννη Λαγού από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκδόθηκε ευρωπαϊκό ένταλμα για τη σύλληψή του.

Στην ψηφοφορία που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας και τα αποτελέσματά της ανακοινώθηκαν σήμερα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε την άρση ασυλίας του Γιάννη Λαγού καθώς 658 ψήφισαν υπέρ και 25 κατά.

Το Ευρωκοινοβούλιο αναμένεται να ενημερώσει τις ελληνικές δικαστικές αρχές και από εκεί και πέρα η υπόθεση παίρνει τον δρόμο της.

ΣΧΕΤΙΚΑ