Ο Δήμος Ελευσίνας στοχεύει στην τουριστική ανάδειξή του

NEWSROOM
Το λιμάνι της Ελευσίνας τη νύχτα
Φωτογραφία: Shutterstock

Στην εφαρμογή ενός προγράμματος τουριστικής ανάπτυξης στοχεύει ο Δήμος Ελευσίνας. Η δημοτική Αρχή είχε καταθέσει σχετική πρόταση στον ΕΟΤ, που έγινε αποδεκτή κι έτσι το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει η σχετική προσπάθεια, με την προβολή σε Ελλάδα και εξωτερικό, των πλεονεκτημάτων που διαθέτει η περιοχή, όπως για παράδειγμα οι αρχαιολογικοί χώροι της.

Το επόμενο διάστημα θα ξεδιπλωθεί ένα ακριβές χρονοδιάγραμμα για τις δράσεις που πρόκειται να γίνουν και που θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα της τουριστικής ανάπτυξης, μεταξύ των οποίων και τη συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού.

Ο δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου, είχε ήδη μία συνομιλία με την πρόεδρο του ΕΟΤ 'Αντζελα Γκερέκου και μέσα στις επόμενες ημέρες οι δύο πλευρές θα συναντηθούν, προκειμένου να δρομολογηθούν όλες οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν.

«Η δημοτική μας Αρχή είναι αποφασισμένη να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελευσίνας και στο πλαίσιο αυτό επιδιώκουμε τη μεταφορά τεχνογνωσίας από τον ΕΟΤ», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Οικονόμου.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Διεθνών Σχέσεων και Τουριστικής Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαγιάνναρος, τόνισε: «Οι δυνατότητες της περιοχής μας, που κατά μεγάλο ποσοστό είναι αχαρτογράφητες στο πέρασμα των ετών, καλούνται βάσει στρατηγικής και αξιοποίησης να αποτελέσουν μαγνήτη για το ευρύ κοινό. Η προσπάθεια αυτή πρέπει να μας βρει όλους συμμέτοχους και εκμεταλλευόμενοι τον αρχαιολογικό πλούτο, τη βιομηχανική κληρονομιά, το πολιτιστικό βάρος και τα τοπόσημα, να δώσουμε στην πόλη και τους ανθρώπους της, την ευκαιρία που ίσως ποτέ δεν τους δόθηκε».

ΣΧΕΤΙΚΑ