Σταμπουλίδης: Το Μάιο το πακέτο στήριξης για την εστίαση

NEWSROOM
Ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης
Ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης/ Φωτογραφία Eurokinissi

Τα μαγαζιά της εστίασης μετράνε αντίστροφα για να ανοίξουν και πάλι. Συγκεκριμένα στις 3 Μαΐου οι πολίτες θα μπορούν να πηγαίνουν σε καφέ και εστιατόρια μόνο σε εξωτερικούς χώρους. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στις χθεσινές ανακοινώσεις, θα πρέπει πρώτα να έχουν στείλει τον κωδικό “6” στο 13033.

Για το επικείμενο άνοιγμα της εστίασης μίλησε ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ. Ο ΓΓ εμπορίου και Καταναλωτή αποκάλυψε ότι μέσα στο Μάιο θα δοθεί το πακέτο στήριξης που έχει ανακοινωθεί για τον κλάδο της εστίασης.

"Το πακέτο στήριξης που έχουμε ετοιμάσει και μάλιστα είναι τεχνικό θέμα πλέον να ανοίξει η πλατφόρμα και να γίνουν γρήγορα καταβολές, είναι ένα επιπλέον πακέτο στήριξης, δεν είναι το μόνο πακέτο στήριξης", ήταν αρχικά τα λόγια του και πρόσθεσε: “Μιλάμε για ένα πακέτο επιπλέον το οποίο σκοπό έχει να βοηθήσει στην επανεκκίνηση των επιχειρήσεων… Είναι με την διαδικασία της επιστρεπτέας προκαταβολής”.

Όπως τόνισε η εστίαση έχει πάρει την μερίδα του λέοντος όσον αφορά τις επιστρεπτέες προκαταβολές και σχεδόν όλα τα μέτρα τα οποία έχουν εφαρμοστεί και έχουν υλοποιηθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ