Γεωργιάδης: Πότε θα εξεταστεί η αλλαγή ωραρίου για την εστίασης

NEWSROOM
Ο Άδωνις Γεωργιάδης
Ο Άδωνις Γεωργιάδης/ Φωτογραφία Eurokinissi

Στην αρχή της εβδομάδας τα μαγαζιά της εστίασης άνοιξαν και πάλι. Οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται καφέ και εστιατόρια στέλνοντας SMS και σε πρώτη φάση μόνο με τραπεζοκαθίσματα σε ανοιχτούς χώρους.

Οι επαγγελματίες του κλάδου, αλλά και οι πολίτες είναι ευχαριστημένοι και ήδη έχει ξεκινήσει η κουβέντα για διευρυμένο ωράριο. Από την πλευρά του ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι είναι κάτι που έχει εξεταστεί, αλλά αναμένεται να γίνει πράξη μετά τις 15 Μαΐου σε συνδυασμό με το άνοιγμα του τουρισμού.

«Όταν κλείσαμε τα εστιατόρια το Νοέμβριο δεν είχαμε ούτε τα εμβόλια ούτε τα self test. Με τα self test μπορούμε και ανοίγουμε τώρα την οικονομία μας», δήλωσε ο υπουργός.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο θέμα των γυμναστηρίων. Τόνισε ότι θα γίνει μια συζήτηση με τους ανθρώπους του χώρου, αλλά σε πρώτη φάση η κουβέντα θα επικεντρωθεί στα μέτρα στήριξης του κλάδου.

Τέλος αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να ανοίξουν τα φροντιστήρια και οι παιδικοί σταθμοί. Όπως υποστήριξε ο κ.Γεωργιάδης οι ειδικοί θα συνεδριάσουν και θα κάνουν τις εισηγήσεις τους πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ