Πελώνη: Στις 15 Μαΐου ανοίγει ο τουρισμός και οι υπερτοπικές μετακινήσεις

NEWSROOM
Η Αριστοτελία Πελώνη
Η Αριστοτελία Πελώνη/ Φωτογραφία Eurokinissi

Μετά το άνοιγμα της εστίασης πρόκειται να συνεχιστεί η σταδιακή άρση και των περιοριστικών μέτρων. Στις 10 του μήνα θα ανοίξουν τα σχολεία, ενώ στις 15 Μαΐου θα ξεκινήσει επίσημα η τουριστική σεζόν στη χώρα μας.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΙ τόνισε ότι μαζί με τον τουρισμό θα ανοίξουν και οι υπερτοπικές μετακινήσεις. Ωστόσο δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση για το αν αυτό θα σημαίνει αυτόματα και την κατάργηση του SMS. «θα δούμε τι μπορεί να γίνει και τι μπορεί να επανεξεταστεί». Όπως τόνισε το θέμα θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με την κ. Πελώνη η χώρα μας έχει πατήσει γκάζι στο θέμα του εμβολιασμού. Όπως τόνισε από εδώ και πέρα οι εμβολιασμοί θα ανέρχονται στις 100 χιλιάδες ημερησίως. Παράλληλα υποστήριξε ότι το 95% των ανθρώπων που μπαίνουν σε ΜΕΘ δεν έχει εμβολιαστεί. Αυτό σημαίνει ότι το εμβόλιο είναι η ελπίδα για να πάρουμε πίσω τις ζωές μας.

Τέλος αναφερόμενη στο θέμα των παιδικών σταθμών, υποστήριξε ότι δεν έχει συζητηθεί ακόμα καθώς δεν είναι εύκολο να κάνουν self test παιδιά τόσο μικρής ηλικίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ