Παπαθανάσης: Έρχεται πρόγραμμα ενίσχυσης του τουρισμού – Ανοίγει η πλατφόρμα για την εστίαση

NEWSROOM
Ο Νίκος Παπαθανάσης
Ο Νίκος Παπαθανάσης/ Φωτογραφία Eurokinissi

Για την άρση των μέτρων που ισχύει από σήμερα μίλησε ο Νίκος Παπαθανάσης στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1. Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι είναι ένα ακόμα βήμα προς στην επιστροφή στην κανονικότητα.

Ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε ότι σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα για το πρόγραμμα ενίσχυσης της εστίασης. Μάλιστα, ο αναπληρωτής υπουργός αποκάλυψε ότι οι επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν εκείνη την ώρα το ποσό που θα λάβουν. Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι έχουν έχει υπάρξει επιστρεπτέα προκαταβολή υπάρχει και η προϋπόθεση της μη απόλυσης.

Για το θέμα της απαγόρευσης μουσικής στην εστίαση, ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι το μέτρο ισχύει μέχρι το τέλος του μήνα, αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για να αρθεί λίγο νωρίτερα.

Στη συνέχεια ο Νίκος Παπαθανάσης γνωστοποίηση ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει ένα νέο πρόγραμμα 425 εκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση του τουρισμού.

Τέλος, για το αν θα υπάρξει προτεραιοποίηση για εμβολιασμούς σε εστίαση και τουρισμό ο κ. Παπαθανάσης είπε πως αυτό θα το αποφασίσει η επιτροπή των ειδικών. Τόνισε, ωστόσο, ότι γίνονται 100.000 εμβολιασμοί την ημέρα και ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν γίνει 5,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί.

ΣΧΕΤΙΚΑ