Γεωργιάδης: Μπορεί και σήμερα να εγκριθεί το πρόγραμμα ενίσχυσης του τουρισμού

NEWSROOM
Σαντορίνη
Σαντορίνη/ Φωτογραφία Eurokinissi

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα ενίσχυσης του τουρισμού. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, αποκάλυψε ότι η χώρα μας περιμένει την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτό δεν αποκλείεται να γίνει εντός της ημέρας. Παράλληλα επανέλαβε ξανά ότι η ενίσχυση θα είναι γενναία και μη επιστρεπτέα.

Ο κ. Γεωργιάδης δέχτηκε ερωτήσεις και για το πρόγραμμα ενίσχυσης της εστίασης που ήδη τρέχει. Ο υπουργός τόνισε ότι όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις και η αίτηση τους γίνεται δεκτή, θα λαμβάνουν τα χρήματα μέσα σε τέσσερις εβδομάδες. Ανέφερε επίσης ότι η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων τελειώνει στις 31 Ιουλίου.

Στη συνέχεια ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε για το ενδεχόμενο να ανοίξουν και οι εσωτερικοί χώροι της εστίασης. Επανέλαβε ότι για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να έχουμε εμβολιάσει το 50 % του πληθυσμού μια μία δόση.

Σχετικά με τα κτήματα για γάμους και δεξιώσεις τόνισε ότι δεν έχει κανένα νόημα το όριο των 100 ατόμων από τη στιγμή που κάτι τέτοιο δεν ισχύει στα εστιατόρια. Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι θα γίνει κουβέντα με τους ειδικούς και η επιτροπή αναμένεται να συνεδριάσει αύριο για αυτό το ζήτημα.

Για το πρόγραμμα «Γέφυρα 2», είπε προβλέπει «ευνοϊκές ρυθμίσεις στις οφειλές και κούρεμα στην βασική οφειλή», και σημείωσε ότι από αυτό το πρόγραμμα θα έχουν «μεγάλο όφελος και οι ενήμεροι και οι υπόχρεοι». Παράλληλα, έκανε λόγο για συμφωνία με το ΤΣΜΕΔΕ ώστε να δοθούν εγγυημένα δάνεια στους μηχανικούς, ενώ ανακοίνωσε ότι έρχεται νέο πρόγραμμα για επιχειρήσεις έως 200.000 ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ