Βάσεις 2021: Ανοδικές οι τάσεις -Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

NEWSROOM
Πανελλαδικές
Φωτό: Eurokinissi

Η μεγάλη δοκιμασία των Πανελλαδικών εξετάσεων για τους περισσότερους υποψηφίους έφτασε στο τέλος της και πλέον τα βλέμματα στρέφονται στις Βάσεις.

Το βασικότερο φετινό «κρας τεστ» είναι η εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, για την οποία έχουν ήδη εκφραστεί οι πρώτες εκτιμήσεις, καθώς αναμένεται να ανεβάσει τον βαθμό δυσκολίας σε ό,τι αφορά την εισαγωγή στα ΑΕΙ. Ο μαθηματικός, ερευνητής και σύμβουλος σταδιοδρομίας Στράτος Στρατηγάκης μίλησε στο iefimerida.gr για την ολοκλήρωση των Πανελλαδικών εξετάσεων και το τί θα πρέπει να αναμένουν για τις Βάσεις φέτος οι υποψήφιοι. Βάσει των διαθέσιμων στοιχείων η γενική τάση για τις Βάσεις είναι ανοδική, κυρίως σε ό,τι αφορά τις περιζήτητες σχολές.

«Η αγωνία της αναμονής των βαθμολογιών αρχίζει. Στο διάστημα από το τέλος των εξετάσεων μέχρι την ανακοίνωση των βαθμολογιών κυκλοφορούν διάφορες πληροφορίες από τα βαθμολογικά κέντρα που τρομοκρατούν τους υποψηφίους. Ας θυμούνται οι υποψήφιοι ότι σε μαθήματα που έχουν πολύ μεγάλο ποσοστό αποτυχίας, όπως τα Μαθηματικά των Οικονομικών, δεν αποτελεί πληροφορία ότι στο τάδε βαθμολογικό κέντρο, για παράδειγμα, μόνο ένα στα πέντε γραπτά είναι πάνω από δέκα, γιατί αυτό συμβαίνει κάθε χρόνο» τονίζει αρχικά ο κ. Στρατηγάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι υποψήφιοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι «τα γραπτά μετακινούνται σε άλλους νομούς για τη διόρθωσή τους. Υπάρχει μεγάλη διαφορά στις επιδόσεις ανά νομό και το στατιστικό δείγμα κάθε βαθμολογικού κέντρου είναι μικρό και μη αντιπροσωπευτικό του Πανελλαδικού μέσου όρου. Δεν μπορεί, λοιπόν, να είναι αξιόπιστες οι πληροφορίες από τα εξεταστικά κέντρα. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να σπάνε το ηθικό των υποψηφίων».

Διαβάστε τις εκτιμήσεις του Στράτου Στρατηγάκη για τις Βάσεις στο iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ