Θωμαΐδης: Ίσως δούμε πάνω από 2.000 κρούσματα την επόμενη εβδομάδα

NEWSROOM
νοσηλεύτρια σε είσοδο σε νοσοκομείο
EUROKINISSI/ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Στην αύξηση των κρουσμάτων αναφέρθηκε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης, σε νέες του δηλώσεις, τονίζοντας πως δεν περίμενε να συμβεί κάτι τέτοιο.

«Έχουμε αύξηση στο ιικό φορτίο στην Αττική. Την προηγούμενη εβδομάδα ο μέσος όρος αυξήθηκε κατά 65%. Και σε δύο περιοχές στην Κρήτη έχουμε μεγάλη αύξηση», ανάφερε αρχικά μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1. Ερωτηθείς για το αν ανέμενε μια αύξηση αυτών των διαστάσεων, σχολίασε χαρακτηριστικά ότι «δεν το περίμενα η αλήθεια είναι. Άλλοι συνάδελφοί μου, όπως ο κ. Σαρηγιάννης με το μοντέλο του, είχε δει ότι υπάρχει αυτή η αύξηση, κάτω από κάποιες προϋποθέσεις».

«Έχουμε αύξηση της θετικότητας, μέσα σε δύο εβδομάδες. Αλλά δεν υπάρχει αύξηση των εισαγωγών. Έγινε μια μικρή αύξηση τη Δευτέρα αλλά την Τρίτη είχαμε ύφεση. Να παρακολουθήσουμε το φαινόμενο γιατί οι συνθήκες τώρα είναι διαφορετικές σε σχέση με πέρυσι», προσέθεσε ο κ. Θωμαΐδης.

Μάλιστα, είπε πως «δεν θέλω να κάνω προβλέψεις αν θα ξεπεράσουμε ή όχι τα 2.000 κρούσματα αλλά έχει μια τάση αυξητική το φαινόμενο αυτό και είναι πιθανό να συμβεί την επόμενη εβδομάδα», προτάσσοντας πως αυτό οφείλεται σε ένα συνδυασμό της μεταδοτικότητας της νέας μετάλλαξης και της χαλάρωσης των μέτρων.

ΣΧΕΤΙΚΑ