Βάσεις 2021: Οι πρώτες εκτιμήσεις για κάθε επιστημονικό πεδίο

NEWSROOM
νεαρός ελέγχει αποτελέσματα σε Πανελλήνιες 2021
EUROKINISSI/ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Οι Πανελλήνιες ολοκληρώθηκαν, τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν και σειρά έχουν τα Μηχανογραφικά και οι Βάσεις. Τα στατιστικά στοιχεία από τις βαθμολογίες των υποψηφίων δείχνουν ότι στις φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις υπήρχε μεγάλο ποσοστό γραπτών κάτω από τη βάση.

Ο μαθηματικός – σύμβουλος σταδιοδρομίας, Στράτος Στρατηγάκης, «χτένισε» τις βαθμολογίες και παρουσίασε στο iefimerida πώς θα διαμορφωθεί η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής για 411 τμήματα. Πλέον, όλα τα «φώτα» εστιάζονται στην υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων και στις Βάσεις. Η ομάδα των εκπαιδευτηρίων «Πολύτροπη Αρμονία» μελέτησε προσεκτικά τα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογιών, τα οποία δείχνουν την τάση για τη διακύμανση των Βάσεων.

Όπως εξηγούν, τα στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Παιδείας «αποκαλύπτουν τάσεις σχετικά με τις υψηλές κλίμακες της βαθμολογίας (από 17 έως 20). Αυτό δεν πρέπει να θεωρηθεί υποτίμηση των πιο μέτριων βαθμών: είναι πιο πολλές οι ευκαιρίες και οι σχολές που αφορούν τη μεσαία κλίμακα, ενώ εκκρεμεί ακόμη η ανακοίνωση της ΕΒΕ».

Διαβάστε τη συνέχεια για τις πρώτες εκτιμήσεις για κάθε επιστημονικό πεδίο καθώς και το πού αναμένεται εντυπωσιακή άνοδος στο iefimerida.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ