Τέλος το lockdown στη Μύκονο -Ποια νησιά ανησυχούν

NEWSROOM
τουρίστριες στη Μύκονο
EUROKINISSI/ ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΙΝΗ

Παύουν να ισχύουν τα ειδικά περιοριστικά μέτρα που είχαν ληφθεί για τη Μύκονο στις 17 Ιουλίου λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης στο νησί.

Συγκεκριμένα, τα ειδικά περιοριστικά μέτρα που ίσχυαν μέχρι σήμερα, στις 06.00 το πρωί, ήταν η απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας και η απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο.

Σύμφωνα με πρόσφατο ρεπορτάζ του MEGA, οι επιστήμονες καταγράφουν αύξηση των κρουσμάτων και στους άνω των 40 ετών, καθώς η ινδική παραλλαγή κυριαρχεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι 3.256 πολίτες 40-64 ετών μολύνθηκαν από τις 19 Ιουλίου.

Στο μεταξύ, η μία περιοχή μετά την άλλη τίθενται σε κατάσταση συναγερμού, με νησιά και Θεσσαλονίκη να προβληματίζουν τους ειδικούς. Στη συμπρωτεύουσα την τρίτη εβδομάδα του Ιουλίου εντοπίστηκαν 1.146 μολύνσεις.

Η χαλάρωση των μέτρων έφερε πολλά νησιά ένα βήμα πριν από το «κόκκινο». Πρόκειται για νησιά που βρίσκονται ψηλά στη λίστα των προτιμήσεων των τουριστών, όπως είναι η Ζάκυνθος, η Κέρκυρα, η Κως, η Λέσβος, η Σίφνος, η Σέριφος, η Μήλος, η Αντίπαρος και η Ρόδος.

Οι επιστήμονες προτείνουν τη λύση της κοινωνικής φούσκας και στις διακοπές. Εξηγούν πως ακόμη και στην παραλία ή στις βόλτες μας στα νησιά θα πρέπει να έχουμε συγκεκριμένη παρέα, που θα είναι πάντα η ίδια και δεν θα περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό ατόμων.

ΣΧΕΤΙΚΑ