Πέτρος Φιλιππίδης: Η πρώτη του αντίδραση μετά την προφυλάκιση

NEWSROOM
πέτρος φιλιππίδης
Φωτογραφία: Eurokinissi

Ο Πέτρος Φιλιππίδης πέρασε ήδη το πρώτο του βράδυ στη φυλακή, το δεύτερο ως κρατούμενος, καθώς κρίθηκε προφυλακιστέος για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού.

Ο ίδιος πίστευε μέχρι την τελευταία στιγμή πως θα τη γλιτώσει, όπως τη γλίτωνε όλα αυτά τα χρόνια, χρόνια κατά τα οποία, όπως προκύπτει από τις καταγγελίες, γυναίκες συνάδελφοί του που συνεργάστηκαν μαζί του ή προσέφυγαν σε εκείνον ζητώντας του δουλειά, κατέληξαν θύματά του. Ο Πέτρος Φιλιππίδης έχει καταγγελθεί για βιασμό, απόπειρες βιασμού, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, εργασιακό εκφοβισμό.

Οι αποκαλύψεις έγιναν τον περασμένο χειμώνα, στο πλαίσιο του ελληνικού #metoo, με την Αννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, τη Λένα Δροσάκη και την Πηνελόπη Αναστασοπούλου να κάνουν την αρχή και άλλες ηθοποιούς να ακολουθούν.

Η διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν μυστική και γι' αυτό προχθές πολλοί ξαφνιάστηκαν στο άκουσμα της είδησης της προφυλάκισης του Πέτρου Φιλιππίδη, καθώς δεν είχε γίνει γνωστό ότι θα προσέλθει στην ανακρίτρια για να καταθέσει. Ηταν, ωστόσο, μια εξέλιξη που ανέμεναν πολλοί, λόγω της φύσης των αδικημάτων που τον βαρύνουν, αγνοώντας όμως, φυσικά, τον χρόνο που θα γινόταν κάτι τέτοιο. Πολλοί πλην του ιδίου, βέβαια, ο οποίος, παρά το βαρύ κατηγορητήριο εναντίον του, θεωρούσε ότι δεν θα οδηγούνταν στη φυλακή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα OnTime, ο Πέτρος Φιλιππίδης στο άκουσμα της προφυλάκισης τα έχασε. Εκλαιγε και φώναζε «τι είναι αυτό που μου κάνετε, δεν θα το αντέξω», ενώ ζητούσε να δει τη γυναίκα του και τον γιο του. Ιδιαίτερα αναστατωμένη ήταν και η σύζυγός του, η οποία έκλαιγε και η ίδια λέγοντάς του, μεταξύ άλλων, «δεν θα σε αφήσω».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βράδυ που έμεινε στη ΓΑΔΑ εξέφραζε διαρκώς στους αστυνομικούς τον φόβο ότι μπορεί να του επιτεθεί κάποιος κρατούμενος, ζητώντας μάλιστα να περάσει τη νύχτα μαζί με τους αστυνομικούς, στο γραφείο τους. Εκείνοι του εξήγησαν ότι κάτι τέτοιο δεν γίνεται και αφού τον καθησύχασαν τον οδήγησαν στο κελί του, όπου έμεινε μόνος.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης ζήτησε από τη σύζυγό του και τον γιο τους να μην τον επισκεφθούν στη φυλακή. Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν τον επισκέφθηκαν στη ΓΑΔΑ. Τα φάρμακα που ζήτησε, που ήταν και το μοναδικό πράγμα που ζήτησε, τα έστειλε και δεν τα πήγε η ίδια. Ο Πέτρος Φιλιππίδης φαίνεται ότι δεν θέλει τα οικεία του πρόσωπα να τον δουν σιδεροδέσμιο ή πίσω από τα κάγκελα.

Την πρώτη νύχτα στη φυλακή της Τρίπολης την πέρασε στο κελί καραντίνας. Εκεί θα μείνει για πέντε βράδια και θα μεταφερθεί στη συνέχεια στο κελί του, πιθανότατα σε αυτό που βρίσκεται και ο Δημήτρης Λιγνάδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ