Σάκης Αρναούτογλου: Τι εκτιμά για τις χιονοπτώσεις τον χειμώνα

NEWSROOM
χιόνια δέντρα
EUROKINISSI/ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Ο Σάκης Αρναούτογλου με ανάρτησή του στο Facebook έκανε μια «πρώτη, πολύ γενική εκτίμηση» για τον χειμώνα που έρχεται και τις χιονοπτώσεις που αναμένεται να σημειωθούν.

Σε ανάρτηση που έκανε το βράδυ της Δευτέρας 16 Αυγούστου στο Facebook του, θέλησε να καταστήσει σαφές πως «δεν είναι πρόβλεψη, απλά μια πρώτη, πολύ γενική εκτίμηση των παγκόσμιων προγνωστικών μοντέλων».

Όπως σημείωσε, αφορά στον «επερχόμενο χειμώνα (απόκλιση από τον μέσο όρο ημερών χιονόπτωσης για το βόρειο ημισφαίριο) με βάση την προβλεπόμενη ένταση του φαινομένου Ελ Νίνιο τους επόμενους μήνες».

Στη δημοσίευσή του έχει και την εικόνα της Γης εξηγώντας πως «το κόκκινο δείχνει ότι οι ημέρες χιονόπτωσης πιθανόν να είναι λιγότερες από το κανονικό και το πράσινο ότι οι ημέρες χιονόπτωσης πιθανόν να είναι περισσότερες από το κανονικό».

Μάλιστα, στο post του ανέφερε πως το Ελ Νίνιο είναι «το ωκεάνιο φαινόμενο κατά το οποίο τα κεντρικά και ανατολικά νερά του Ειρηνικού Ωκεανού κοντά στον Ισημερινό είναι θερμότερα σε σχέση με άλλες περιοχές. Η θερμοκρασία του νερού είναι μεγαλύτερη κατά 3 βαθμούς Κελσίου περίπου».

ΣΧΕΤΙΚΑ