Χατζηθεοδοσίου για λιανεμπόριο: Οποιος πάει σε καταστήματα, να είναι εμβολιασμένος ή να έχει κάνει τεστ

NEWSROOM
κοπέλες περπατούν δρόμος Αθήνα
SOOC/ George Vitsaras

Ο νέος πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, που εξελέγη ομόφωνα, στη θέση του εκλιπόντος Κωνσταντίνου Μίχαλου αναφέρθηκε στα μέτρα για το λιανεμπόριο, τονίζοντας πως «δεν αντέχουμε περιοριστικά μέτρα».

«Ένα νέο lockdown θα ήταν καταστροφή για την οικονομία και την κοινωνία. Άρα θα πρέπει να πειστούν όλοι να γίνει ο εμβολιασμός, για την υγεία τους και την ομαλή λειτουργία της αγοράς», σχολίασε χαρακτηριστικά στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Αυτή τη στιγμή με χρέη από τα μνημόνια, με χρέη από την πανδημία, εμείς λέμε ότι αν δεν υπάρξει κούρεμα ιδιωτικού χρέους, πάνω από 200.000 επιχειρήσεις δεν θα καταφέρουν να λειτουργήσουν τον επόμενο χειμώνα», προσέθεσε.

Μάλιστα, ερωτηθείς για τα μέτρα στο λιανεμπόριο, τόνισε πως «χθες είχα συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης τον κ. Γεωργιάδη και ήταν αυτό που ζητήσαμε, δηλαδή καθένας που πάει σε καταστήματα να είναι εμβολιασμένος ή να έχει κάνει το τεστ», εκτιμώντας πως «εκεί πάει το πράγμα αλλά πάμε βήμα προς βήμα. Και όχι μόνο εμείς αλλά όλη η Ευρώπη».

Και έδωσε και ένα παράδειγμα. «Το συνέδριο που θα γίνει τον άλλο μήνα από την Κεντρική Ένωση, δεν επιτρέπεται η είσοδος σε κανέναν που δεν είναι εμβολιασμένος». Στη συνέχεια, ο κ. Χατζηθεοδοσίου εξέφρασε πως «κλίνουμε περισσότερο προς τους εμβολιασμένους γιατί αν δεν υπάρξει πλήρης εμβολιασμός και δεν καταφέρουμε τα κρούσματα να μειωθούν, θα γεμίσουν οι ΜΕΘ. Πρέπει να προλάβουμε ένα τέτοιο γεγονός».

Όσο για το πότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις για το λιανεμπόριο, εκτίμησε πως «αμέσως μετά ή στη ΔΕΘ θα γίνουν οι πρώτες ανακοινώσεις, δηλαδή ένας χρόνος να πειστεί ο κόσμος».

Ερωτηθείς για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους ανθρώπους που εργάζονται σε λιανεμπόριο ή εστίαση, «το συζητήσαμε αλλά δεν προβλέπεται συνταγματικά, πρέπει να υπάρξει μια άλλη απόφαση από τη Βουλή, δεν είναι εύκολο να γίνει ευρύτερα στον πληθυσμό».

ΣΧΕΤΙΚΑ