Μίκης Θεοδωράκης: Σε λαϊκό προσκύνημα μέχρι την Τετάρτη

NEWSROOM
Μίκης Θεοδωράκης
Φωτογραφία από ΙΝΤΙΜΕ

Σε λαϊκό προσκύνημα τίθεται από τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου και για τρεις ημέρες, η σορός του Μίκη Θεοδωράκη, στη Μητρόπολη Αθηνών, προκειμένου ο ελληνικός λαός να αποτίσει φόρο τιμής στον «παγκόσμιο Ελληνα», για να μεταφερθεί εν συνεχεία στα Χανιά, όπου και θα πραγματοποιηθεί οριστικά η ταφή του.

Την Τετάρτη, η σορός του αξέχαστου μουσικοσυνθέτη θα μεταφερθεί στα Χανιά, όπως ήταν και η επιθυμία του, ώστε να ταφεί στο χωριό του, τον Γαλατά, πλάι στους γονείς και τον αδερφό του. Στα Χανιά θα ψαλλεί η νεκρώσιμος ακολουθία.

Μάλιστα, ύστερα από αρκετές ημέρες που ο τόπος ενταφιασμού του εξελίχθηκε σε «θρίλερ», επήλθε οριστικός συμβιβασμός μεταξύ των μελών της οικογένειας του Μίκη Θεοδωράκη, εκπληρώνοντας εν τέλει την επιθυμία του να ταφεί στη γενέτειρά του, Γαλατά Χανίων, όπως εξάλλου αποκάλυψε το iefimerida.gr.

Ετσι, την Τετάρτη (8/9) το βράδυ, θα φτάσει στα Χανιά η οικογένεια και η 20μελής ορχήστρα του Μίκη Θεοδωράκη, προκειμένου την επομένη (Πέμπτη 9/9) να γίνει η ταφή στο νεκροταφείο του Γαλατά.

Ο Μίκης Θεοδωράκης είχε ζητήσει να ταφεί στον Γαλατά Χανίων, μαζί με τους γονείς του και τον αδερφό του. Ωστόσο, η κόρη του, Μαργαρίτα Θεοδωράκη, επέμενε η ταφή του πατέρα της να πραγματοποιηθεί στο Βραχάτι Κορινθίας.

Έτσι, έπειτα κι από αυτές τις εξελίξεις, τα ασφαλιστικά μέτρα για τον ενταφιασμό του τεράστιου Έλληνα μουσικοσυνθέτη, που θα συζητηθούν σήμερα, Δευτέρα 6/9, στο Πρωτοδικείο Αθηνών, αποκτούν πλέον τυπικό χαρακτήρα.

Μάλιστα, θέση στην όλη υπόθεση πήρε και ο γιος του Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργος, ο οποίος με ανάρτησή του, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να παραστεί στη διαδικασία, τονίζοντας ότι δεν αψήφησε τον πατέρα όσο ήταν ζωντανός και δεν θα το κάνει ούτε τώρα… «Επιθυμία του ήταν να ταφεί στην Κρήτη. Δεν το μάθαμε χθες, ούτε χρειάστηκαν συμβολαιογράφοι, επιστολές και Πρωτοδικεία να μας το πουν. Την είχε εκφράσει με κάθε δυνατό τρόπο. Δημόσια. Ιδιωτικά. Προφορικά. Γραπτά. Και έχει προσωπικά φροντίσει για την τελευταία λεπτομέρεια. Η αυριανή διαδικασία στο Πρωτοδικείο δεν με αφορά Δεν πρόκειται να παραστώ. Δεν αψήφισα τον πατέρα μου ζωντανό. Δεν θα το κάνω τώρα όταν όλη η Ελλάδα τον Τιμά» αναφέρει με νόημα.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ