Τσακρής: «Ναι» στην τρίτη δόση για όλους

NEWSROOM
εμβόλιο βελόνα μπλε γάντια
ΙΝΤΙΜΕ/ ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στην τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Καθηγητής Μικροβιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Τσακρής.

Αναφορικά με την τρίτη δόση για όλους, μιλώντας στην εκπομπή «Αταίριαστοι» στον ΣΚΑΪ, είπε πως «νομίζω ότι πρέπει να πάμε προς αυτή την κατεύθυνση πριν μας προλάβουν τα γεγονότα».

Παράλληλα, ο κ. Τσακρής ανέφερε πως τα παιδιά μεταδίδουν πολύ πιο εύκολα από την αρχή της επιδημίας «καθώς περνάμε σε πιο μεταδοτικά στελέχη του κορωνοϊού. Τα παιδιά συμμετέχουν όλο και περισσότερο στη μετάδοση», στέλνοντας το μήνυμα ότι οι εμβολιασμοί πρέπει να προχωρήσουν και στις μικρότερες ηλικίες.

Ερωτηθείς για τους δείκτες νοσηλειών και θανάτων, τόνισε ότι «πρέπει να συγκρίνουμε με άλλες χώρες, ανάλογες με εμάς» ενώ για τον εμβολιασμό των παιδιών και τα πρωτόκολλα στα σχολεία, προέταξε πως «θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό, ξέρουμε πώς να τον αντιμετωπίσουμε».

«Ή θα εμβολιαστούμε ή θα κολλήσουμε όλοι», σχολίασε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας πως ο κορωνοϊός και τα εμβόλια κατά αυτού δεν συμπεριφέρονται όπως άλλοι ιοί και εμβόλια.

ΣΧΕΤΙΚΑ