Λιβανός: Αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα για την προώθηση των συμφερόντων των Ελλήνων αγροτών

NEWSROOM
Ο Σπήλιος Λιβανός
Ο Σπήλιος Λιβανός/ Φωτογραφία Eurokinissi

Επίσκεψη στην ιταλική πρωτεύουσα, πραγματοποίησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός, ο οποίος συναντήθηκε με τον Ιταλό ομόλογό του Στέφανο Πατουανέλι και με τον γενικό διευθυντή του Fao (Διεθνούς Οργανισμού για τον Επισιτισμό και την Γεωργία) Κου Ντονγκιού.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεών του, ο κ. Λιβανός, με τους κ.κ. Πατουανέλι και Ντονγκιού «συζητήσαμε διεξοδικά τα ζητήματα μείζονος σημασίας για την Ελλάδα και τους Έλληνες αγρότες που αφορούν στην αντιμετώπιση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, της παράνομης τουρκικής αλιείας, τη διατροφική σήμανση Nutriscore αλλά και τον κεντρικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η χώρα μας, λόγω της μακράς εμπειρίας της, στην ενίσχυση της ανθεκτικής γεωργίας».

Ο Έλληνας υπουργός αναφέρθηκε και στις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης και στην προώθηση των ελληνικών αγροτικών προϊόντων: «Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει διεθνώς ο πρωτογενής τομέας λόγω της κλιματικής κρίσης, μπορούν να μετατραπούν σε ευκαιρία. Αρκεί να υπάρχουν κοινές ευρωπαϊκές αντιλήψεις, διακρατικές συμμαχίες και όραμα, στέρεο και ρεαλιστικό» σημείωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Σπήλιος Λιβανός και προσέθεσε: «Ως χώρα και ως υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα για την προώθηση των συμφερόντων των Ελλήνων αγροτών ανοίγοντας νέους δρόμους και προοπτικές μέσω της αγροτικής διπλωματίας, στην οποία δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση».

ΣΧΕΤΙΚΑ