Ισχυρή έκρηξη βόμβας στο κτίριο του ΣΚΑΪ

NEWSROOM
Ισχυρή έκρηξη βόμβας στο κτίριο του ΣΚΑΪ

Ισχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στις 02:30 τα ξημερώματα της Δευτέρας έξω από τα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές (έσπασαν αρκετά τζάμια του κτιρίου), χωρίς να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός.

Την έκρηξης είχαν προηγηθεί, 45 λεπτά νωρίτερα, προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στην ιστοσελίδα zougla και στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Άγνωστος προειδοποιούσε για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού και ανέφερε τρεις φορές πως «δεν είναι φάρσα». Είναι πρωτοφανές ότι ο άγνωστος δράστης κάλεσε από εμφανή αριθμό.

Οι αστυνομικές πηγές δήλωσαν ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος βρισκόταν μέσα σε έναν σάκο, ήταν τοποθετημένος έξω από το κτήριο, σε πεζοδρόμιο απέναντι στην είσοδο των εγκαταστάσεων, σε απόσταση περίπου επτά μέτρων.

Εκτιμάται ότι οι δράστες της επίθεσης πέρασαν από το σημείο, άφησαν τον σάκο και απομακρύνθηκαν.

Η Όλγα Γεροβασίλη έκανε λόγο για ένα γεγονός που «τραυματίζει τη δημοκρατία», σχετικά με την έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε στο κτήριο του ΣΚΑΪ τα ξημερώματα της Δευτέρας. «Η δημοκρατία είναι θωρακισμένη και θωρακίζεται ακόμα περισσότερο και φυσικά δεν απειλείται», πρόσθεσε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, συνοδευόμενη από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο. Η κ. Γεροβασίλη και ο κ. Ανδρικόπουλος μετέβησαν τα ξημερώματα στις εγκαταστάσεις του ΣΚΑΪ στο Νέο Φάληρο, προκειμένου να ενημερωθούν για την έκρηξη βόμβας.

«Έχουν γίνει όλα τα απαραίτητα μέτρα από τη πρώτη στιγμή από την ΕΛΑΣ. Οι έρευνες θα εξακολουθήσουν να γίνονται μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Ευτυχώς είναι μόνον υλικές ζημιές και δεν υπάρχουν θύματα», είπε η κ. Γεροβασίλη.
«Η δημοκρατία πρέπει να θωρακίζεται και πρέπει να το σκεφτούν καλά όλοι όσοι αφήνουν διαδρόμους για να περνάνε φωνές τρομοκρατίας ή φασισμού», πρόσθεσε.

Αργότερα, την επίθεση καταδίκασε και ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης. «Είναι απερίφραστη και αυτονόητη η καταδίκη του γεγονότος. Η Δημοκρατία έχει πάντοτε τον τρόπο να αποτρέπει την εισβολή του φόβου και του τρόμου στο πεδίο και την εξίσωση των πολιτικών αντιπαραθέσεων, όπως οι εμπνευστές τους θα ήθελαν» δήλωσε ο κ. Βούτσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ