Ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει τη βομβιστική επίθεση

NEWSROOM
Ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει τη βομβιστική επίθεση
Φωτο: ΙΝΤΙΜΕ

Τον αποτροπιασμό της για την βομβιστική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ εξέφρασε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα.

«Η Δημοκρατία είναι ισχυρή, δεν απειλείται» ανέφερε η υφυπουργός σε δηλώσεις της στον τηλεοπτικό σταθμό.

Σημείωσε ακόμη πως είναι ευχάριστο το γεγονός ότι δεν υπήρξαν θύματα από την επίθεση και εκτίμησε πως εκτός από το να πλήξουν τη Δημοκρατία, ενδεχομένως οι δράστες να ήθελαν να πλήξουν και ανθρώπινες ζωές.

Υπογράμμισε παράλληλα πως ο πολιτικός κόσμος θα πρέπει να ομονοήσει, καθώς όπως είπε, η πόλωση δυναμιτίζει το κλίμα και υπονομεύει το διάλογο.

«Αυτό που θα θέλανε όσοι επέλεξαν να κινηθούν με αυτόν τον τρόπο στο σκοτάδι, θα ήταν να δουν την πράξη τους να γίνεται αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης, συζήτησης και διαγκωνισμών. Και στο απόλυτο περιθώριο χρειάζεται μια σύσσωμη καταδίκη και έμπρακτη περιθωριοποίηση αυτών των πρακτικών. Αυτή νομίζω είναι η ενδεδειγμένη στάση για όλο τον πολιτικό κόσμο και η στάση που θα ήθελε και ο Έλληνας πολίτης να δει τα κόμματα να παίρνουν» ανέφερε o υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.

H εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη ανέφερε στον ΣΚΑΙ: «Η Δημοκρατία, η πολυφωνία και η ελευθεροτυπία δεν φιμώνονται και δεν τρομοκρατούνται από κανέναν».

Η Μ. Σπυράκη, τόνισε πως είναι απαραίτητο οι τρομοκράτες να βρεθούν αμέσως και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Όπως είπε χαρακτηριστικά το παραπάνω είναι ευθύνη της κυβέρνησης και της αστυνομίας.

Σημείωσε πως αυτό που συνέβη σήμερα δεν δεν είναι απλώς καταδικαστέο αλλά χρήζει επείγουσας δράσης.

Η Δημοκρατία και η Ενημέρωση δεν τρομοκρατούνται υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής Στ. Μαλέλης για τη βομβιστική επίθεση στον ΣΚΑΙ.

«Καταδικάζουμε κατηγορηματικά και απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση κατά του ΣΚΑΙ. Η Δημοκρατία και η Ενημέρωση δεν τρομοκρατούνται. Η κυβέρνηση οφείλει να βρει τους δράστες και να τους στείλει στη Δικαιοσύνη. Οι εργαζόμενοι όρθιοι θα συνεχίσουν τον αγώνα της ενημέρωσης. Είμαστε στο πλευρό τους» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μαλέλης.

Καταδικαστέα χαρακτήρισε το ΚΚΕ τη βομβιστική ενέργεια που σημειώθηκε τα ξημερώματα στον ΣΚΑΙ.

«Οι ενέργειες αυτές είναι απόλυτα καταδικαστέες. Λειτουργούν, εκτός των άλλων, ως άλλοθι για την ένταση της καταστολής και βοηθούν αντικειμενικά εκείνους, που θέλουν να επιβληθεί κλίμα φόβου και σιγή νεκροταφείου στον λαό» αναφέρει το Κομμουνιστικό Κόμμα σε ανακοίνωσή του.

ΣΧΕΤΙΚΑ