Λιβανός: «Μαγιά της ελληνικής διατροφής» τα προϊόντα της Κρήτης

NEWSROOM
Σπήλιος ΛΙβανός
Σπήλιος ΛΙβανός/Eurokinissi

Τα αγροδιατροφικά προϊόντα της Κρήτης αποτελούν τη «μαγιά της ελληνικής διατροφής» όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός μιλώντας στην Τελετή Απονομής των Cretan Taste Awards προσθέτοντας ότι «Κρήτη και γαστρονομία, γαστρονομία και Κρήτη λέξεις αλληλένδετες σχεδόν συνυφασμένες μεταξύ τους, στο υποσυνείδητο όλων μας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, μεταξύ αυτών που κάνει την κρητική γαστρονομία να ξεχωρίζει είναι «η λαϊκή της παράδοση και η ανεξάντλητη ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά της» καθώς και «παραδόσεις μουσικές, χορευτικές, που βρίσκουν έκφραση γύρω από το κρητικό τραπέζι. Κρητικές γεύσεις και διατροφικές συνήθειες που έλκουν την καταγωγή τους από την αρχαιότητα».

Ο κ. Λιβανός υπογράμμισε πως «η κρητική γαστρονομία και η κρητική διατροφή δεν είναι μόνο γεύσεις. Αντανακλούν μια ευρύτερη φιλοσοφία ζωής, συνδέονται με τον τρόπο ζωής των Κρητικών, περικλείουν τον πολιτισμό και την ιστορία του νησιού».

Παράλληλα ο αρμόδιος υπουργός επισήμανε ότι στόχος του ΥΠΑΑΤ είναι η ανάδειξη της σχέσης της ελληνικής διατροφής με την υγεία, την ευζωία, το περιβάλλον και τον πολιτισμό.

Τέλος, ανέφερε ότι το υπουργείο στηρίζει στην πράξη τους υγιείς εκπροσώπους του αγροδιατροφικού κλάδου και τόνισε ότι «αυξάνουμε πάνω από 35 εκατ. ευρώ ετησίως τους πόρους για την κτηνοτροφία και τις ζωοτροφές στο νέο καθεστώς των συνδεδεμένων ενισχύσεων για την περίοδο 2023-2027», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ