Νέα κακοκαιρία «εξπρές» το Σαββατοκύριακο -Πού θα «χτυπήσει»

NEWSROOM
Καιρός κακοκαιρία / γυναίκα με ομπρέλα στη βροχή
Με παγωνιά ο καιρός των προσεχών ημερών / Φωτογραφία: Eurokinissi

Νέα κακοκαιρία «εξπρές» έρχεται μαζί με το Σαββατοκύριακο, δίνοντας συνέχεια στα καιρικά σκαμπανεβάσματα των τελευταίων εβδομάδων.

Η νέα αυτή μίνι κακοκαιρία προβλέπεται ότι θα διαρκέσει μέχρι και τις πρώτες ημέρες της επόμενης εβδομάδας, ενώ τα κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι τοπικές βροχές και καταιγίδες, οι κατά διαστήματα ισχυροί άνεμοι και τα χιόνια στα ορεινά της βόρειας και κεντρικής χώρας.

Πάντως, οι μετεωρολόγοι εξηγούν ότι τα φαινόμενα θα έχουν κατά κύριο λόγο τοπικό χαρακτήρα.

Αρναούτογλου: Κακοκαιρία με βροχές και χιόνια, αλλά με μικρή διάρκεια
Οπως προέβλεψε ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου, ο καιρός θα χαλάσει για λίγο τις επόμενες ημέρες, ενώ αναμένεται ένταση των φαινομένων την Κυριακή (13/2), με τα σύννεφα να μαζεύονται στα περισσότερα σημεία της χώρας από το απόγευμα του Σαββάτου.

Παρ' όλα αυτά, η κακοκαιρία θα είναι μικρής διάρκειας και θα έχει τοπικό χαρακτήρα, ενώ δεν θα εμφανιστούν ιδιαίτερα φαινόμενα, παρά μόνον αργά το βράδυ, προς το ξημέρωμα της Κυριακής.

Πιο πολύ θα επηρεαστούν τα ανατολικά ηπειρωτικά, και στα Πιέρια Όρη, σε ορεινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της βορειοδυτικής Στερεάς θα πέσουν και κάποια χιόνια 10 με 15 εκατοστά, μέσα στη νύχτα του Σαββάτου και στα ξημερώματα της Κυριακής, αλλά πάνω από τα 1.000 μέτρα υψόμετρο.

Επίσης, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, θα σημειωθούν βροχές από τα βόρεια της Αττικής μέχρι και τη βόρεια Ελλάδα, όμως θα έχουν σταματήσει έως το μεσημέρι.

ΣΧΕΤΙΚΑ