Εμπορικός σύλλογος Αθηνών: Ζητάει την κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων

NEWSROOM
Εμπορικός σύλλογος Αθηνών: Ζητάει την κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων
Φωτογραφία: Eurokinissi

Την κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων ζητάει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών. Με αφορμή το νέο Πλαίσιο Προστασίας των Καταναλωτών που τέθηκε προς δημόσια διαβούλευση από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών επισημαίνει σε ανακοίνωσή του πώς «με έκπληξη διαπίστωσαν ότι στο νομοσχέδιο παραμένει ενεργός ο θεσμός των ενδιάμεσων εκπτώσεων».

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του συλλόγου Σταύρος Καφούνης και το ΔΣ του συλλόγου «η κατάργηση του παρωχημένου θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων, που δημιουργεί στρεβλώσεις στην αγορά και δεν επιτρέπει τη διαμόρφωση χαμηλότερων αρχικών τιμών σε όλα τα είδη από την αρχή της σεζόν, αποτελεί επιτακτική ανάγκη για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς».

Επιπλέον επισημαίνουν ότι στην πρόσφατη έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, η συντριπτική πλειοψηφία απαίτησε την κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων, ενώ η θέση αυτή έχει την απόλυτη συμφωνία όλων των εμπορικών οργανώσεων της χώρας, όλων των επιχειρήσεων ανεξαρτήτως περιοχής και μεγέθους καθώς και τη σύμφωνη γνώμη καταναλωτικών οργανώσεων.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών δηλώνει ότι, εκφράζοντας το κοινό αίτημα του εμπορικού κόσμου, θα συνεχίσει να διεκδικεί την κατάργηση του θεσμού τον οποίο χαρακτηρίζει παρωχημένο.

ΣΧΕΤΙΚΑ