Η Sony Pictures κατέγραψε τριμηνιαία κέρδη 84 εκατομμυρίων δολαρίων

NEWSROOM
Sony
Φωτό: Shutterstock

Η Sony Pictures παρουσίασε κέρδη 84 εκατομμυρίων δολαρίων στο τέταρτο τρίμηνο του οικονομικού έτους. Πρόκειται για σημαντική άνοδο σε σχέση με τις ζημίες 2,7 εκατομμυρίων δολαρίων την ίδια περίοδο το 2021.

Τα έσοδα του τμήματος εικόνων του ιαπωνικού ομίλου εκτινάχθηκαν κατά 27,5% στα 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Sony Corp. ανακοίνωσε τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα την Τετάρτη από τα κεντρικά της γραφεία στο Τόκιο.

Η έκθεση περιελάμβανε τα αποτελέσματα Ιανουαρίου – Απριλίου, καθώς και τα δημοσιονομικά κέρδη ολόκληρου του έτους για το 2021. Τα κέρδη για το σύνολο του έτους εκτινάχθηκαν κατά 172% στα 1,67 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς τα έσοδα από τις κινηματογραφικές αίθουσες και τα δικαιώματα για την προσθήκη ταινιών της σε τρίτες πλατφόρμες streaming ήταν αυξημένα.

Το τμήμα δικτύων μέσων ενημέρωσης της Sony Pictures είδε επίσης τα έσοδα να αυξάνονται λόγο του κλεισίματος της εξαγοράς της πλατφόρμας streaming Crunchyrool. Πρόκειται για μια πλατφόρμα που προβάλει αποκλειστικά Anime.

Η διεθνής επιτυχία των ταινιών Venom: Let There Be Carnage (506 εκατ. δολάρια) και Spider-Man: No Way Home (1,9 δις. Δολάρια) έδωσε μεγάλη ώθηση στα ετήσια κέρδη του τομέα των ταινιών, ενώ η προσθήκη της σειράς Seinfeld στο Netflix έναντι 500 εκατομμυρίων δολαρίων ενίσχυσε επίσης τα έσοδα της Sony Pictures Television.

H Sony Pictures προβλέπει επί του παρόντος πτώση των κερδών της κατά 900 εκατομμύρια δολάρια, για το οικονομικός έτος 2022, λόγω της αναμενόμενης μείωσης των πωλήσεων κινηματογραφικών ταινιών, με δεδομένο ότι δεν υπάρχει στον ορίζοντα κάποια πιθανή επιτυχία της κλίμακας του Spider – Man.

Σε επίπεδο ομίλου, τα λειτουργικά κέρδη της Sony Corp. υπολείπονται των εκτιμήσεων των αναλυτών, καθώς διαμορφώθηκαν στα 138,6 δισεκατομμύρια γιεν στο τέταρτο οικονομικό τρίμηνο, έναντι 148,5 δισεκατομμυρίων γιεν που προέβλεπαν οι εκτιμήσεις. Ο όμιλος προέβλεψε επίσης λειτουργικά κέρδη 1,16 τρισ. για το τρέχον οικονομικό έτος, κάτω από τις προσδοκίες της Wall Street για τα 1,2 τρισ. γιεν.

Το PlayStation 5 της Sony είδε τις πωλήσεις να υποφέρουν το τρίμηνο λόγω περιορισμών στην αλυσίδα εφοδιασμού. Όμως η Sony δήλωσε ότι η αυξημένη ζήτηση για τη συσκευή θα πρέπει να επαναφέρει τις πωλήσεις σε καλό δρόμο, ώστε το PS5 να γίνει η κονσόλα παιχνιδιών με τις ταχύτερες πωλήσεις μέχρι σήμερα.

ΣΧΕΤΙΚΑ