Ανοίγει η πλατφόρμα για 4η δόση εμβολίου για όλους άνω των 30

NEWSROOM
εμβόλιο βελόνα μπλε γάντια
ΙΝΤΙΜΕ/ ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Εξελίξεις στον τομέα του εμβολιασμού, αφού η επιτροπή η οποία συνεδριάζει αυτή την ώρα κατά πληροφορίες αποφασίζει το ξεκλείδωμα της πλατφόρμας για τον εμβολιασμό, με 4η δόση, για όσους είναι άνω των 30.

Μέχρι τώρα τέταρτη δόση μπορούσαν να κάνουν μόνο όσοι ήταν άνω των 60 ετών. Για αυτούς και μόνο ήταν ανοιχτή η πλατφόρμα εμβολιασμού. Για τους άνω των 60 παραμένει και η σύσταση για εμβολιασμό.


Ωστόσο, η επιτροπή αποφασίζει να ξεκλειδώσει, να ανοίξει την πλατφόρμα εμβολιασμού για 4η δόση και για όλους άνω των 30, εφόσον το επιθυμούν.

Σύμφωνα με πηγές από την επιτροπή των ειδικών «Η σύσταση της επιτροπής παραμένει αμετάβλητη. Απλώς, η πλατφόρμα θα ξεκλειδώσει για τους άνω των 30, εφόσον το επιθυμούν για προσωπικούς λόγους (ταξίδι κλπ.)».

Η έξαρση των κρουσμάτων έφερε πιο κοντά την 4η δόση

Προφανώς η απόφαση αυτή ελήφθη μετά την έξαρση που παρατηρήθηκε στα κρούσματα covid τις τελευταίες ημέρες. Εξαρση δεν καταγράφεται μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλη την Ευρώπη, με τους ειδικούς σε πολλές χώρες να μιλούν για ένα νέο κύμα κορωνοϊού.

Η χαλάρωση των μέτρων μετά από μια περίοδο 2,5 χρόνων πανδημίας που έφερε πολλούς περιορισμούς και την ανάλογη κούραση και οι νέες υποπαραλλαγές που έχουν εμφανιστεί έφεραν αυτή την αύξηση κρουσμάτων. Μάλιστα, καταγράφονται και αρκετά σημαντικό ποσοστό επαναμολύνσεων, κάτι που όπως ήταν λογικό έφερε νωρίτερα το άνοιγμα της πλατφόρμας για τον εμβολιασμό με 4η δόση για τους άνω των 30 που το επιθυμούν, σε μια προσπάθεια να ανανεωθούν τα αντισώματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ