«Παραλύει» η χώρα σήμερα: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ποιοι απεργούν

NEWSROOM
Απεργιακή πορεία για το εργασιακό
Φωτογραφία: Eurokinissi

Παραλύουν σήμερα ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας λόγω της 24ωρης απεργίας που προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα «παγώσουν» σε σημαντικό βαθμό τις μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία της χώρας.

Απεργία στα σχολεία


Η ΟΛΜΕ επισημαίνει για τα σχολεία πως οι εκπαιδευτικοί θα συμμετάσχουν «μαζικά στην 24ωρη πανεργατική απεργία την Πέμπτη 16/3» και καλεί τους εκπαιδευτικούς να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 και σε όλες τις απεργιακές συγκεντρώσεις ανά τη χώρα. Στην απεργία αναμένεται να συμμετάσχουν και οι δάσκαλοι.

Απεργία: Τι ισχύει για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Μεγάλη συμμετοχή στην απεργία αναμένεται και από τα σωματεία εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ (λεωφορεία) αποφάσισε να συμμετάσχει στη σημερινή απεργία με στάσεις εργασίας. Η στάση είναι από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας - δηλαδή τα λεωφορεία θα κινούνται κανονικά από τις 9:00 έως τις 21:00. Με τον τρόπο αυτόν θα εξυπηρετηθούν και οι πολίτες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ - ΟΣΥ, και τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Απεργία: Μετρό και τραμ θα λειτουργήσουν 10:00-15:00, ποιοι σταθμοί θα είναι κλειστοί
Λόγω της απεργίας που κήρυξε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς, δεν θα πραγματοποιεί δρομολόγια, καθ' όλο το 24ωρο, ο προαστιακός σιδηρόδρομος.

Λόγω στάσης εργασίας σωματείων εργαζομένων, σήμερα οι Γραμμές 1 (ΗΣΑΠ), 2, 3 του μετρό και το τραμ θα λειτουργήσουν από τις 10 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα.

Κατά το χρονικό αυτό διάστημα λειτουργίας των γραμμών του μετρό, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. οι σταθμοί «Σύνταγμα», «Πανεπιστήμιο» και «Ομόνοια» θα παραμείνουν κλειστοί και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς δίχως να πραγματοποιούν στάση.

Έτσι θα λειτουργήσει το μετρό κατά τη σημερινή απεργία
Γραμμή 1 «Πειραιάς - Κηφισιά»: Οι σταθμοί της Γραμμής θα ανοίξουν για το επιβατικό κοινό στις 10 το πρωί, οπότε και θα αρχίσουν να αναχωρούν οι πρώτοι συρμοί από τους τερματικούς και ενδιάμεσους σταθμούς.
Οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρήσουν από τους τερματικούς σταθμούς Κηφισιά και Πειραιά στις 14:35.
Γραμμές 2 & 3 μετρό: Οι σταθμοί θα ανοίξουν για το επιβατικό κοινό στις 10 το πρωί, ενώ οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρήσουν:

από Ανθούπολη προς Ελληνικό στις 14:56
από Ελληνικό προς Ανθούπολη στις 14:52
από Δημοτικό Θέατρο προς Δ. Πλακεντίας στις 14:47
από Δ. Πλακεντίας προς Δημοτικό Θέατρο στις 14:54
από Δημοτικό Θέατρο προς Αεροδρόμιο στις 14:31
από Αεροδρόμιο προς Δημοτικό Θέατρο στις 14:34
Τραμ: Οι πρώτοι συρμοί θα αναχωρήσουν:

από Σύνταγμα προς Πικροδάφνη στις 10:18
από Πικροδάφνη προς Σύνταγμα στις 09:58
από Ασκλ. Βούλας προς Αγ. Τριάδα στις 09:55
από Αγ. Τριάδα προς Ασκλ. Βούλας στις 10:07
Οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρήσουν:

από Σύνταγμα προς Πικροδάφνη στις 14:42
από Πικροδάφνη προς Σύνταγμα στις 14:22
από Ασκλ. Βούλας προς Αγ. Τριάδα στις 14:07
από Ασκλ. Βούλας προς Σεφ στις 14:10
από Ασκλ. Βούλας προς Πικροδάφνη στις 14:31
από Αγ. Τριάδα προς Ασκλ. Βούλας στις 14:19
από Αγ. Τριάδα προς 2η Αγ. Κοσμά στις 14:31
Χωρίς λεωφορεία θα μείνει σήμερα και η Θεσσαλονίκη, με τα σωματεία του ΟΑΣΘ να συμμετέχουν στην απεργία με 24ωρη κινητοποίηση. Κανονικά θα εκτελούνται τα δρομολόγια των ειδικά διασκευασμένων οχημάτων εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρίες.

Hellenic Train: Δεν θα πραγματοποιηθούν σήμερα τα δρομολόγια με λεωφορεία


H Hellenic Train ανακοίνωσε πως «λόγω πανελλαδικής απεργίας που έχει ανακοινωθεί για αύριο Πέμπτη 16/3, δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των λεωφορείων».

Λεωφορειακές γραμμές σε επιλεγμένες διαδρομές, έως την επανεκκίνηση της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας, ενεργοποιήθηκαν από χθες για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

24ωρη απεργία και στα πλοία σήμερα


Τη συμμετοχή της στη σημερινή 24ωρη απεργία ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, με συνέπεια τα πλοία να παραμένουν «δεμένα» στα λιμάνια.

Η απεργία ξεκίνησε στις 00.01 και θα λήξει στις 24.00, σύμφωνα με την ΠΝΟ.

Πτήσεις: Απεργούν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας


Στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ σήμερα Πέμπτη 16 Μαρτίου θα συμμετάσχει και η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος (ΕΕΕΚΕ).

«Η ΕΕΕΚΕ αποφάσισε να καλέσει τα μέλη της να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. την Πέμπτη 16 Μαρτίου από 00.01 ως 24.00» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ανακοίνωση περί συμμετοχής στην απεργία για τα Τέμπη εξέδωσαν και οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ.

Απεργούν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α.) αποφάσισε τη συμμετοχή της στην Πανδημοσιοϋπαλληλική Πανελλαδική κινητοποίηση που προκήρυξε για σήμερα Πέμπτη η Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Απεργούν οι «ντελιβεράδες» και οι εργαζόμενοι σε επισιτισμό-τουρισμό

Σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση καλεί για σήμερα Πέμπτη τους διανομείς η ΣΒΕΟΔ (Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου).

«Την Πέμπτη 16 Μάρτη απεργούμε και διαδηλώνουμε στο κέντρο της Αθήνας. Καλούμε στις 12:00 συγκέντρωση στα Χαυτεία (Αιόλου και Πατησίων). Δίνουμε προσυγκέντρωση στις 11:00 στα γραφεία του σωματείου μας, Σκυλίτση 10» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

Επιπλέον, στην απεργία καλεί και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό. «Η ασφάλεια των εργαζομένων και των πολιτών είναι το ΠΡΩΤΟ μέλημα της πολιτείας και θα πρέπει να είναι διασφαλισμένο, και στα Τέμπη φάνηκε ότι δεν είναι» υπογραμμίζουν στην ανακοίνωσή τους. Η ΠΟΕΕΤ καλεί τους εργαζομένους στη συγκέντρωση της Πέμπτης.

ΣΧΕΤΙΚΑ