Έξι Έλληνες στην λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου

NEWSROOM
Μαρία Αγγελικούση-Φωτογραφία-angelicoussisgroup.com
Μαρία Αγγελικούση-Φωτογραφία-angelicoussisgroup.com

Το περιοδικό Forbes εξέδωσε την λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στο κόσμο για το 2023, με έξι Έλληνες να φιγουράρουν ανάμεσα τους.

Συγκεκριμένα στην κορυφή των πλουσιότερων Ελλήνων και στην θέση 455 της κατάταξης βρίσκεται η Μαρία Αγγελικούση με περιουσία 5,6 δισ. δολαρίων. Η κ. Αγγελικούση «κρατάει το τιμόνι» της Angelicoussis Shipping Group, μιας από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες του κόσμου.

Στη δεύτερη θέση των Ελλήνων βρίσκεται ο Αριστοτέλης Μυστακίδης, ο οποίος με περιουσία 3,2 δισ. δολαρίων βρίσκεται στη 905η θέση της παγκόσμιας λίστας. Ο Μυστακίδης έχει το παρατσούκλι «βασιλιάς του χαλκού» καθώς δημιούργησε την περιουσία του από την δραστηριοποίησή του στον κλάδο των μετάλλων μέσω της εταιρείας Glencore, από την οποία αποχώρησε το 2018.

Στην 1.067ή θέση , και τρίτος μεταξύ των Ελλήνων, ειναι ο 69χρονος Φίλιππος Νιάρχος, με την περιουσία του να εκτιμάται στα 2,8 δισ. δολάρια . Ακολουθεί η οικογένεια του Βαρδή Βαρδινογιάννη στη θέση 1.575, με περιουσία ύψους 1,9 δισ. Δολαρίων.

Η πέμπτη ελληνική συμμετοχή είναι αυτή της Μαριάννας Λάτσης και της οικογένειάς της, με περιουσία 1,6 δισ. δολαρίων, που βρίσκονται στην 1.804η θέση της φετινής λίστας των δισεκατομμυριούχων.

Στη 1.905η θέση βρίσκεται η οικογένεια του Σπύρου Λάτση, του οποίου η περιουσία ανέρχεται περίπου στο 1,5 δισ. δολ.

Στη λίστα του Forbes συμπεριλαμβάνονται και ο κυπριακής καταγωγής ιδρυτής της EasyJet γνωστός επιχειρηματίας Στέλιος Χατζηιωάννου μαζί με την αδελφή του Κλέλια Χατζηιωάννου, που βρίσκονται στην 2.540ή θέση με περιουσία 1 δισ. δολαρίων έκαστος.

Τέλος στη λίστα περιλαμβάνεται και φέτος η Ελληνίδα Βίκυ Σαφρά, που όμως το Forbes την αναφέρει ως βραζιλιάνα, στην 100η θέση της παγκόσμιας κατάταξης με περιουσία 16,7 δισ. δολαρίων.

Γάλλος ο πλουσιότερος άνδρας στο κόσμο

Στην κορυφή της λίστας του Forbes φιγουράρει ο Ο Bernard Arnault, διευθύνων σύμβουλος της κορυφαίας εταιρείας ειδών πολυτελείας LVMH στον κόσμο με περιουσία που υπολογίζεται σε 211 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Έλον Μασκ καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη, με εκτιμώμενη περιουσία 180 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μπροστά από τον Τζεφ Μπέζος (114 δισεκατομμύρια), τον Λάρι Έλισον, συνιδρυτή της Oracle (107 δισεκατομμύρια), και τον επιχειρηματία Γουόρεν Μπάφετ (106 δισεκατομμύρια).

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι η πλουσιότερη γυναίκα στο κόσμο είναι και αυτή γαλλίδα και συγκεκριμένα η Françoise Bettencourt Meyers, κληρονόμος της L'Oréal.

Η Françoise Bettencourt Meyers (και η οικογένειά της) είναι ο ενδέκατος πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο με 80,5 δισεκατομμύρια δολάρια -και η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο για τρίτη συνεχή χρονιά. Ήταν επίσης η πλουσιότερη γυναίκα το 2019, διαδεχόμενη τη μητέρα της, Liliane Bettencourt, η οποία ήταν η πλουσιότερη γυναίκα το 2016 και το 2017.

ΣΧΕΤΙΚΑ