Στο Μέγαρο Μαξίμου ο Ι. Σαρμάς, ανέλαβε υπηρεσιακός πρωθυπουργός

NEWSROOM
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά στο Μέγαρο Μαξίμου -Φωτογραφία ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά στο Μέγαρο Μαξίμου -Φωτογραφία ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ορκίστηκε υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο Ιωάννης Σαρμάς, στο Προεδρικό Μέγαρο, από τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, παρουσία της ΠτΔ, και στη συνέχεια πήγε στο Μέγαρο Μαξίμου για την παράδοση-παραλαβή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος του παρέδωσε τον φάκελο με τις προτεραιότητες της κυβέρνησης για τις επόμενες εβδομάδες.

Τώρα αναμένεται η ανακοίνωση της υπηρεσιακής κυβέρνησης, η οποία θα ορκιστεί αύριο στις 12 το μεσημέρι στο Προεδρικό. Όλοι οι υπουργοί που θα αναλάβουν έχουν ήδη ενημερωθεί, ενώ έχουν ήδη παραλάβει από τον γ.γ. κάθε υπουργείου και τον αντίστοιχο φάκελο που έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Ιωάννη Σαρμά, με όλα τα σημαντικά ανοικτά θέματα.

Ο διάλογος Μητσοτάκη-Σαρμά

Κυριάκος Μητσοτάκης: Να σας ευχηθώ καλή δύναμη στα καθήκοντά σας και θα ήθελα να σας παραδώσω έναν ογκώδη φάκελο με στοιχεία που θα βρείτε χρήσιμα, όπως τη συνοπτική κυβερνητική πολιτική, διεθνείς υποχρεώσεις και τα ορόσημα του επόμενου τριμήνου. Το επιτελικό κράτος διασφαλίζει τη συνέχεια του κράτους. Πρέπει να μεριμνήσουμε ώστε η μετάβαση να γίνει με όλους τους κανόνες που επιβάλλει η συνέχιση του κράτους. Θα είμαι στη διάθεσή σας.

Ιωάννης Σαρμάς: Ευχαριστώ πολύ, κύριε πρόεδρε. Η κυβέρνηση αυτή θα είναι υπηρεσιακή, αλλά και για να εφαρμόσει τον νόμο μέχρι να έρθει ο πρωθυπουργός από τη λαϊκή βούληση. Η υπηρεσιακή κυβέρνηση είναι μόνο για να οργανώσει τις εκλογές και να εξασφαλίσει πως θα συνεχιστεί η εκτελεστική λειτουργία του κράτους.

Στις 16:40 ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποχώρησε από το Μέγαρο Μαξίμου. Το στρατηγείο του προέδρου της ΝΔ μεταφέρεται πλέον στην Πειραιώς, στα γραφεία του κόμματος, όπου ήδη έχουν μετακομίσει όλοι οι συνεργάτες του.

ΣΧΕΤΙΚΑ