Στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό νεανικής καινοτομίας GEN-E, οι δύο ελληνικές ομάδες «Isometricks» και «Carexchange»

NEWSROOM
Στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό νεανικής καινοτομίας GEN-E,  οι δύο ελληνικές ομάδες «Isometricks» και «Carexchange»

Με πυρετώδεις ρυθμούς ετοιμάζονται οι δύο ελληνικές ομάδες νεανικής καινοτομίας «Isometricks» και «Carexhange» να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο μεγαλύτερο Φεστιβάλ Nεανικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Ευρώπης, το GEN-E 2023 του JA Europe, που θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη σε συνεργασία με το JA Tουρκίας από τις 11 έως τις 14 Ιουλίου 2023.

Περισσότεροι από 800 συμμετέχοντες θα βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη για τον Πανευρωπαϊκό Τελικό Διαγωνισμό του Junior Achievement, στον οποίο συμμετέχουν 40 ευρωπαϊκές χώρες. Οι καλύτερες μαθητικές και φοιτητικές «start up» που ανέδειξε η κάθε χώρα θα διαγωνιστούν διεκδικώντας τις πρώτες τρεις θέσεις και ειδικά βραβεία.

Η μαθητική επιχείρηση «Isometricks» κατέκτησε το κορυφαίο Βραβείο «Oδυσσέας Κυριακόπουλος» του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση 2023» του JA Greece και αναδείχθηκε τον Μάιο του 2023 μαθητική «start up» της χρονιάς. Οι 17 μαθητές και μαθήτριες από το Πειραματικό ΓΕΛ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που απαρτίζουν την ομάδα, ήδη έχουν πραγματοποιήσει εντυπωσιακές πωλήσεις του έξυπνου προϊόντος τους, του «Wizzle», ενός συναρπαστικού, πρωτότυπου επιτραπέζιου παιχνιδιού διασκέδασης, σκέψης και δημιουργίας με κρυμμένα μαθηματικά. Τα κομμάτια του, που είναι σχεδιασμένα και εκτυπωμένα από τα ίδια τα παιδιά σε 3D εκτυπωτή, συνδυάζονται με διαφορετικούς τρόπους με βάση τους κανόνες των γεωμετρικών συμμετριών, με αποτέλεσμα ο χρήστης να «μαθαίνει» μαθηματικά διασκεδάζοντας και δυναμώνοντας τη λειτουργία του νου. Μάλιστα, το παιχνίδι φαίνεται πως λειτουργεί προληπτικά αλλά και θεραπευτικά σε άτομα με νοητική υστέρηση, άνοια και Αλτσχάϊμερ.

Ο διεθνούς φήμης Brand Strategist, Πίτερ Οικονομίδης, εθελοντής/inspirational mentor του JA Greece, πραγματοποίησε δύο συναντήσεις με την ομάδα και τους έδωσε πολύτιμες συμβουλές κατά την προετοιμασία για τον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό. Συνεχώς στο πλευρό της «Isometricks», σε όλη την διάρκεια της σχολικής χρονιάς, ήταν οι εθελοντές σύμβουλοι Ιωάννης Παπαδόπουλος, γενικός διευθυντής του ΙΚΕΑ Θεσσαλονίκης και Γεώργιος Βαρελάς, business navigator του ΙΚΕΑ Θεσσαλονίκης, αλλά και o inspirational mentor της συγκεκριμένης ομάδας, διευθυντής της «Καθημερινής», Αλέξης Παπαχελάς. Την κάλυψη όλων των εξόδων συμμετοχής της «Isometricks» στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό υποστήριξε το Ίδρυμα Λίλιαν Βουδούρη.

H φοιτητική ομάδα «Carexchange», που καθιστά τη φιλανθρωπία πιο αποτελεσματική από ποτέ, κέρδισε το πρώτο βραβείο στον πανελλαδικό τελικό του προγράμματος «JA Start Up 2023». Η ομάδα απαρτίζεται από τους φοιτητές Αντώνη Πολίτη από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Παναγιώτη Κοκμοτό από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, Παρασκευά Σεργιάννη και Αλέξανδρο Καραγιάννη από το Τμήμα Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών. Οι φοιτητές σχεδίασαν μία έξυπνη εφαρμογή για κινητά, που καταγράφει σε πραγματικό χρόνο τις ανάγκες των μη κερδοσκοπικών οργανισμών σε προϊόντα και παρέχει στους εκάστοτε δωρητές μεγάλη ευκολία υποστηρικτικής δράσης καθώς και συνθήκες απόλυτης διαφάνειας και ασφάλειας.

Η εφαρμογή Carexchange app ήδη διατίθεται δωρεάν σε πιλοτική μορφή για κινητά Android, ενώ σύντομα θα είναι διαθέσιμη και για κινητά iOS.

Την προετοιμασία της ομάδας «Carexchange» υποστήριξε με συναντήσεις και συμβουλές ομάδα εθελοντών της EY Ελλάδος, με επικεφαλής τον Μύρωνα Φλουρή, associate director στο Business Development. Πολύτιμη ήταν και η συνδρομή του διεθνούς φήμης Brand Strategist, Πίτερ Οικονομίδης, που πραγματοποίησε δύο συναντήσεις και με τη φοιτητική ομάδα για τη βέλτιστη παρουσίαση της ιδέας στην ευρωπαϊκή κριτική επιτροπή.

Το κοινό μπορεί να συμμετέχει στην ψηφοφορία για το βραβείο του κοινού Public Choice Award στην επίσημη ιστοσελίδα του GEN-E 2023: https://gen-e.eu/. Για την ψηφοφορία της μαθητικής ομάδας «Isometricks» το κοινό επιλέγει το JA Company Program και για τη φοιτητική ομάδα «Carexhange» επιλέγει το JA Start Up. Στη συνέχεια επιλέγει «Greece» από τη λίστα με τις χώρες, εντοπίζει την ομάδα και ψηφίζει.

Στην ίδια πλατφόρμα https://gen-e.eu/ θα μεταδοθεί ζωντανά η τελετή των βραβεύσεων στις 13 Ιουλίου 2023

ΣΧΕΤΙΚΑ