Φωτιά στους πρόποδες της Πάρνηθας: Εκκενώνεται η Χασιά, κοντά στη Μονή Κλειστών οι φλόγες

NEWSROOM
Φωτογραφία: Facebook/Πυρκαγιά Ενημέρωση/Γιάννης Λέσσης
Φωτογραφία: Facebook/Πυρκαγιά Ενημέρωση/Γιάννης Λέσσης

Ένα άκρως ανησυχητικό μέτωπο φωτιάς εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι σε περιοχή κοντά στον εθνικό δρυμό της Πάρνηθας.

Την ώρα που οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μεγάλη μάχη στον Ασπρόπυργο, ήρθε ενημέρωση στην Πυροσβεστική για εστία κοντά στη Μονή Κλειστών, στη Φυλή.

Εκκενώνονται η Φυλή, η Χασιά και το μοναστήρι


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, προς το σημείο κινήθηκαν αρχικά 26 πυροσβέστες με 13 οχήματα. Η δύναμη της Πυροσβεστικής έφτασε στο σημείο λίγα λεπτά αργότερα, διαπιστώνοντας ότι στην περιοχή επικρατούν ισχυροί άνεμοι και πως η φωτιά είναι σε χαμηλή βλάστηση για την ώρα, αλλά σε δύσβατο σημείο.

Το περιστατικό αξιολογείται ως ιδιαίτερα σοβαρό. Λόγω των διαστάσεων που πήρε το μέτωπο δόθηκε εντολή για εκκένωση της Χασιάς και της Μονής Κλειστών. Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, οι φλόγες έχουν ζώσει τη Μονή Κλειστών, στην οποία βρίσκονται μέσα μοναχές. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δεν μπορούν ακόμα να προσεγγίσουν τη μονή και στην περιοχή εξελίσσεται ένα πραγματικό θρίλερ.

Επιπλέον, δόθηκε άμεσα εντολή για ενίσχυση των δυνάμεων. Στην περιοχή πλέον επιχειρούν 56 πυροσβέστες με 23 οχήματα, τέσσερα αεροσκάφη και δυο ελικόπτερα.

Γύρω στις 12:35 εστάλη μήνυμα του 112 για εκκένωση της Φυλής. Οι κάτοικοι καλούνται να κινηθούν προς Άνω Λιόσια.

TAGS
ΣΧΕΤΙΚΑ