Σταθερά ανοδική η τάση των Ασφαλίσεων Υγείας τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τις ασφαλιστικές εταιρείες

NEWSROOM
EAEE-logo
EAEE-logo

Σταθερά ανοδική είναι η τάση των Ασφαλίσεων Υγείας τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με την έρευνα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος με τα στατιστικά στοιχεία ασφαλίσεων υγείας για το 2022, η οποία αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική σελίδα της ΕΑΕΕ.

Τα βασικά σημεία της έρευνας έχουν ως εξής:

* Η έρευνα επικεντρώνεται στις δύο βασικές καλύψεις υγείας, τη νοσοκομειακή και την εξωνοσοκομειακή. Εστιάζει τόσο στην εξέλιξη του πλήθους των συμβολαίων, όσο και των αποζημιώσεων, οι οποίες αναλύονται σε μεγαλύτερο βάθος στη δημοσιευμένη έκθεση της ΕΑΕΕ.

* Τα βασικότερα συνολικά μεγέθη που καταγράφηκαν για το 2022, δείχνουν μια σταθερά ανοδική τάση των Ασφαλίσεων Υγείας τα τελευταία χρόνια. Το πλήθος των ατομικών συμβολαίων νοσοκομειακής ή/και εξωνοσοκομειακής κάλυψης, προσεγγίζοντας τις 922.000, σημείωσε αύξηση 7% σε σχέση με το 2021. Ο αριθμός των ομαδικών συμβολαίων υγείας, ξεπερνώντας τις 6.000, κατέγραψε αύξηση 10%. Αντίστοιχη πορεία διέγραψαν και οι συνολικές πληρωθείσες αποζημιώσεις (ατομικών και ομαδικών ασφαλίσεων), οι οποίες προσέγγισαν τα 610,5 εκατ. ευρώ, αυξημένες δηλαδή κατά 4% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ