Εκτεταμένα επεισόδια στη μαθητική πορεία στην Αθήνα

NEWSROOM
Εκτεταμένα επεισόδια στη μαθητική πορεία

Ένταση και εκτεταμένα επεισόδια έλαβαν χώρα στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια της μαθητικής πορείας διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, σχετικά με το νέο Λύκειο.

Συγκεκριμένα, όταν μετά την ολοκλήρωση της πορείας, μια ομάδα 100 περίπου ατόμων άρχισε να επιτίθεται προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Εκτεταμένη ήταν η χρήση χημικών από την αστυνομία, ενώ σημειώθηκαν δέκα προσαγωγές. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έκλεισε το κέντρο, το οποίο άνοιξε τελικά στις 13.30, όταν και αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία.

Πάντως, ο κύριος όγκος της μαθητικής πορείας έμεινε αμέτοχος στα επεισόδια και κινήθηκε προς το Πάντειο Πανεπιστήμιο χωρίς να εμπλακούν σε συγκρούσεις ή να προβούν σε άλλα ευτράπελα.

Όπως αναφέρουν οι μαθητές, οι νέες αλλαγές στο Λύκειο τούς στερεί το δικαίωμα στη μόρφωση, στέλνουν τους μαθητές στην παραπαιδεία και οδηγούν σε απολύσεις εκπαιδευτικών.

Τονίζουν πως προστίθενται ακόμα περισσότερες εξετάσεις πανελλαδικού τύπου, το πρόγραμμα γίνεται εξοντωτικό για εκείνους και τις οικογένειές τους και μπαίνουν περισσότερα εμπόδια στο δικαίωμά στη μόρφωση, η οποία μετατρέπεται σε ένα ατέλειωτο κυνήγι των «SOS».

Υπενθυμίζεται πως το συλλαλητήριο προγραμματίστηκε αμέσως μετά την έφοδο της περασμένης εβδομάδας στο γραφείο του υπουργού Παιδείας κ.Γαβρόγλου. Παρά το γεγονός πως το κάλεσμα ήταν για τις 12:00 σήμερα, οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια από τις 11:00, έστησαν εξέδρα στην οποία τραγουδούδησαν μαθητικά συγκροτήματα, ενώ η οδός Πανεπιστημίου ήταν κλειστή από την αρχή της στη Βασιλίσσης Σοφίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ