Γήπεδα: Πώς θα ανοίξουν από τις 13 Φεβρουαρίου - Από 6 Μαρτίου με κάμερες, από 9 Απριλίου με ηλεκτρονικά εισιτήρια

NEWSROOM
Γήπεδα: Πώς θα ανοίξουν από τις 13 Φεβρουαρίου - Από 6 Μαρτίου με κάμερες, από 9 Απριλίου με ηλεκτρονικά εισιτήρια
Φωτό: Eurokinissi

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, στόχος είναι να μην επηρεαστεί καθόλου το πρωτάθλημα.

Την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου ανοίγουν τα γήπεδα σε ένα νέο περιβάλλον, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης κατά την ενημέρωση που είναι σε εξέλιξη στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, για το πώς θα ανοίξουν τα γήπεδα την ερχόμενη εβδομάδα.

Στο περιβάλλον αυτό, είπε ο υπουργός, υπάρχει μία νέα Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας, η οποία θα επιβάλει δρακόντειες κυρώσεις με κατ εξοχήν κύρωση το κλείσιμο των γηπέδων από φιλάθλους αν πέσει κροτίδα, αν πέσει πυρσός στο γήπεδο, στον αθλητικό χώρο, κάποιο επικίνδυνο αντικείμενο, χωρίς δεύτερη σκέψη κλείνει το γήπεδο από φιλάθλους την επόμενη Κυριακή, όταν παίζει εντός έδρας συγκεκριμένη ομάδα.

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, στόχος μας είναι να μην επηρεάσουμε καθόλου το πρωτάθλημα. Και δεν το επηρεάζουμε, δεν παρεμβαίνουμε καθόλου στη βαθμολογία, ούτε στην εξέλιξη του πρωταθλήματος, σεβόμαστε το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, του ποδοσφαίρου, του κάθε αθλήματος, σεβόμαστε τους κανονισμούς της ΟΥΕΦΑ και της ΦΙΦΑ. Δικαίωμα της Πολιτείας είναι όμως να προασπίζει την ασφάλεια του πολίτη που μέσα στο γήπεδο είναι η ασφάλεια του φιλάθλου.

Στις 6 Μαρτίου, Τετάρτη, ξεκινάει μια δεύτερη διαδικασία, κανένα γήπεδο που δεν θα έχει τηρήσει τη διαδικασία εγκατάστασης των καμερών, δεν θα ανοίξει σε φιλάθλους, όπως είπε ο κ. Βρούτσης, ενώ την Τρίτη, 9 Απριλίου, η μεγάλη θεσμική αλλαγή που λέγεται ταυτοπροσωπία, δηλαδή ποιος θα μπαίνει στο γήπεδο, θα γίνεται η έκδοση των εισιτηρίων μέσω gov.wallet.

ΣΧΕΤΙΚΑ