Γήπεδα: Βήμα-βήμα η διαδικασία ταυτοποίησης εισιτηρίου για είσοδο μέσω Gov.gr wallet - Τι ισχύει για τα παιδιά

NEWSROOM
Μέσω Gov.gr wallet η διαδικασία ταυτοποίησης των εισιτηρίων
Μέσω Gov.gr wallet η διαδικασία ταυτοποίησης των εισιτηρίων

Τι θα ισχύσει για τα εισιτήρια διαρκείας.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, στις ανακοινώσεις για το άνοιγμα των γηπέδων και τα μέτρα κατά της οπαδικής βίας, αναφέρθηκε στη διαδικασία της ταυτοπροσωπίας και του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

«Η τεχνολογία και το κλείδωμα του εισιτηρίου στο κινητό μας τηλέφωνο μας δίνουν τη λύση, μέσω μιας πολύ απλής και φιλικής διαδικασίας.

Η αγορά του εισιτηρίου συνεχίζει να γίνεται με τον τρόπο που και σήμερα γινόταν, μέσα δηλαδή από εταιρικές ή ομαδικές σελίδες / πλατφόρμες εισιτηρίων. Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή σε αυτή τη διαδικασία.

Το εισιτήριο που παράγεται έχει έναν μοναδικό αριθμό και ένα QR code ή bar Code. H διαδικασία ταυτοποίησης που ακολουθεί και γίνεται αμέσως μετά θα είναι μέσω του Gov.gr wallet, μιας εφαρμογής που ήδη έχει αγκαλιαστεί από εκατομμύρια Έλληνες», τόνισε ο κ. Παπαστεργίου.

Στο Gov.gr wallet το εισιτήριο - Πώς θα γίνεται η ταυτοπροσωπία

«Απαραίτητη προϋπόθεση για να έχουμε Gov.gr wallet είναι να έχουμε εγγραφεί στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ), κάτι που μέχρι σήμερα έχουν κάνει περίπου 4 εκατ. Έλληνες. Η διαδικασία είναι απλή. Μπορούμε και σήμερα να αναζητήσουμε για το πώς εγγράφεται κάποιος στο ΕΜΕπ, αναζητήστε τη σχετική πληροφορία στο gov.gr μέσω του νέου ψηφιακού βοηθού mAigov, όπου παρέχεται αναλυτικά το σύνολο της πληροφορίας. Επιπλέον, από σήμερα θα είναι διαθέσιμο και το emep.gov.gr.

  • Ανοίγουμε το Gov.gr wallet.
  • Πάμε στην ενότητα των εισιτηρίων.
  • Πατάμε το κουμπί της προσθήκης επάνω δεξιά για να εισαγάγουμε νέο εισιτήριο.
  • Έστω ότι αυτό είναι για εμάς.
  • Σκανάρουμε το QR Code του εισιτηρίου που ήδη αγοράσαμε ή περνάμε χειροκίνητα τον αριθμό του εισιτηρίου.
  • Και το εισιτήριό μας, τόσο απλά, περνάει στο ψηφιακό μας πορτοφόλι, στο Gov.gr wallet».

Όταν πάμε στο γήπεδο, βλέπουμε το QR Code, το bar Code

«Η είσοδος στα γήπεδα σήμερα στηρίζεται σε bar code και QR code, συστήματα που υποστηρίζουν τα τουρνικέ των γηπέδων. Σε λίγες εβδομάδες και σταδιακά, ανάλογα με την ετοιμότητα των γηπέδων, η είσοδος θα γίνεται με διεπαφή μόνο με NFC, ο οποίος είναι ένας ακόμη πιο ασφαλής τρόπος για την είσοδό μας στα γήπεδα».

Πώς θα μπαίνουν στα γήπεδα τα παιδιά

«Η διαδικασία είναι αντίστοιχη. Tα παιδιά άνω των 15 ετών μπορούν να εγγραφούν στο ΕΜΕπ κανονικά. Για τα παιδιά κάτω των 15 ετών, με την είσοδό μας εμφανίζει τα τέκνα μας.

Επιλέγουμε ποιος θα το συνοδεύσει στο γήπεδο, μπορεί να είναι και ένα τρίτο άτομο, με την εισαγωγή του ΑΦΜ λαμβάνει μήνυμα στο κινητό για αίτημα αποδοχής, και με τη συναίνεσή του το εισιτήριο εισάγεται στο wallet».

Τα εισιτήρια για τους μη Έλληνες πολίτες

«Κάτι που έχει ενδιαφέρον να δούμε είναι η διαδικασία ταυτοποίησης για μη Έλληνες πολίτες, οι οποίοι μπορούν να συνδεθούν με την ειδική διαδικασία που θα δείξω και στηρίζεται στην ανάγνωση και ταυτοποίηση μέσω του διαβατηρίου.

Συνδεόμαστε ως μη Έλληνες πολίτες. Και, πλέον, επιλέγουμε να το κάνουμε μέσω του διαβατηρίου μας. Τα διαβατήρια έχουν στο κάτω μέρος τον ειδικό αριθμό, τον φωτογραφίζουμε, και η εφαρμογή διαβάζει το τσιπ του διαβατηρίου και αναγνωρίζει πως είναι έγκυρο διαβατήριο.

Βλέπετε ότι η όλη διαδικασία είναι πολύ απλή αλλά και πρωτοποριακή, ειδικά στο σκέλος ταυτοποίησης για τους μη Έλληνες πολίτες μέσω του διαβατηρίου.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή.

Είναι 100% ασφαλής; Προφανώς και όχι, γιατί κάποιος μπορεί να δώσει το κινητό του σε κάποιον άλλον, θα μπει. Όμως, πάνω από τα τουρνικέ θα υπάρχουν κάμερες, άρα σε περίπτωση ελέγχου αυτό μπορεί να αποκαλυφθεί και θα υπάρξουν κυρώσεις.

Η διαδικασία με το NFC είναι ακόμα πιο ασφαλής, καθώς δεν αντιγράφεται.

Αξίζει, επίσης, να επισημάνουμε ότι δημιουργούμε μια black list, μια μαύρη λίστα των ανθρώπων που δεν θα δικαιούνται να μπουν στα γήπεδα. Αν κάποιος δοκιμάσει να εισαγάγει εισιτήριο, το σύστημα αυτομάτως θα τον πετάει έξω».

Τι γίνεται με τα διαρκείας;

«Το συζητάμε με τις Super League. Είναι κάτι που θα πρέπει να οριστικοποιήσουμε στις συζητήσεις μας. Τα διαρκείας μπορούν άμεσα να εισαχθούν στο wallet, αρκεί οι ομάδες να μας παρέχουν τη σχετική πληροφορία. Μεταβιβάζονται τα διαρκείας; Κι αυτό αφορά τις ΠΑΕ. Εμείς, σε τεχνολογικό επίπεδο ως υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μπορούμε να το υποστηρίξουμε».

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ