Απεργία την Τετάρτη: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ -Χειρόφρενο σε ταξί, δεμένα πλοία, στο έδαφος τα αεροπλάνα

NEWSROOM
απεργιακή συγκέντρωση
Φωτογραφία: Eurokinissi

Με δυσκολία θα πραγματοποιηθούν οι μετακινήσεις στην Αττική την Τετάρτη (28/2), λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της ΑΔΕΔΥ.

Στην απεργία θα συμμετάσχουν μέχρι στιγμής τα ταξί, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, οι τράπεζες, οι καθηγητές, οι δικαστικοί υπάλληλοι και εργαζόμενοι των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ).

Εργαζόμενοι σε ταξί, πλοία και αεροδρόμια θα συμμετάσχουν στην απεργία

Ειδικότερα, «χειρόφρενο» τραβούν τα ταξί στην Αττική για 48 ώρες (27-28 Φεβρουαρίου), σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ).

Παράλληλα, δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου την Τετάρτη, καθώς η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών (ΠΕΝΕΝ) ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση.

Στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ θα συμμετάσχουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, προκαλώντας σοβαρές δυσλειτουργίες στις αεροπορικές πτήσεις. Την ημέρα εκείνη, κανένα αεροπλάνο δεν θα προσγειώνεται στα αεροδρόμια της χώρας μετά από απόφαση της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος.

Κατά τη διάρκεια της απεργίας θα εξυπηρετηθούν μόνον οι πτήσεις που προβλέπονται από το ισχύον νομικό πλαίσιο, δηλαδή μόνο αεροδιακομιδές.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ την Τετάρτη

Παράλληλα, στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Τετάρτης αναμένεται να συμμετάσχουν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, τα οποία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ. Σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ και της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των λεωφορείων και τρόλεϊ αναμένεται από τις 10:00 π.μ. ή αργότερα (έξοδος οχημάτων από τα αμαξοστάσια στις 8:30 π.μ.), ενώ τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις αφετηρίες γύρω στις 20:00.

Επίσης, 24ωρη απεργία αναμένεται να πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ και στον Προαστιακό, ενώ αναμένονται ανακοινώσεις μέσα στην ημέρα για την συμμετοχή ή μη των εργαζομένων στο μετρό και το τραμ.

Τι αναφέρει η ΑΔΕΔΥ για την απεργία στις 28 Φεβρουαρίου


Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί τα εξής στην απεργία της 28ης Φεβρουαρίου:

-Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν στοιχειωδώς η ακρίβεια και ο πληθωρισμός. -Επαναφορά εδώ και τώρα των δώρων.
-Συλλογικές συμβάσεις για τους μισθούς.
-Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016-2017.
-Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας.
-Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ.
-Αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.
-Άμεση στελέχωση με μόνιμους υπαλλήλους όλων των κρίσιμων δημόσιων φορέων και αναβάθμιση όλων των αναγκαίων υποδομών.

Συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 π.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ