Σε λειτουργία νέες υπηρεσίες του ΤΕΕ

NEWSROOM
Σε λειτουργία νέες υπηρεσίες του ΤΕΕ
Φωτο: Eurokinissi

«Αναβαθμίζουμε τη λειτουργία της βιβλιοθήκης του ΤΕΕ, με νέες καινοτόμες υπηρεσίες και δυναμικές συνεργασίες, που στόχο έχουν να προσφέρουν σύγχρονες και χρήσιμες υπηρεσίες στο επιστημονικό και επαγγελματικό έργο των μηχανικών» σημείωσε ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός, απευθύνοντας χαιρετισμό στη χθεσινοβραδινή τελετή, στα γραφεία της βιβλιοθήκης του Επιμελητηρίου, στο κέντρο της Αθήνας, κατά την οποία εγκαινιάστηκαν τρεις πρωτοβουλίες του ΤΕΕ.

Αυτές είναι:

- Η δορυφορική εστία τεχνολογικής πληροφόρησης, ως τμήμα του ευρύτερου δικτύου των PATLIB (PATent LIBraries - Patent information centers) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού EPO και του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ), νέα υπηρεσία καινοτομίας, που αναπτύσσεται στο πλαίσιο συνεργασίας του ΤΕΕ και του Οργανισμού, με στόχο τη διευκόλυνση των μηχανικών να αναπτύξουν και να κατοχυρώσουν την εφευρετική δραστηριότητά τους.

- Το «Αναγνωστήριο Πραγμάτων στη Βιβλιοθήκη του ΤΕΕ» για την ανάπτυξη της καινοτομίας. Υπηρεσία που προσφέρει το ΤΕΕ σε συνεργασία με τη Σχολή Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ και αφορά ένα εξοπλισμένο Fab Lab για τη βιομηχανική έρευνα και ανάπτυξη, τη διάχυση και διάδοση τεχνολογιών ψηφιακής παραγωγής και κατασκευής.

- Έκθεση αφίσας με θέμα «ο 20ός αιώνας μέσα από τις διαφημίσεις στα περιοδικά του ΤΕΕ», που ετοίμασαν και παρουσιάζουν οι υπηρεσίες του με δωρεάν είσοδο έως τις 31 Ιανουαρίου, στον χώρο της βιβλιοθήκης του Επιμελητηρίου.

Η έκθεση λειτουργεί στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του Δήμου Αθηναίων, μέγας δωρητής της οποίας είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Βασίζεται στα τεκμήρια που έχουν ψηφιοποιηθεί και διατίθενται με ελεύθερη πρόσβαση στη διεύθυνση https://teediaf.omeka.net/

«Η διαρκής αναβάθμιση του επιστημονικού ρόλου του ΤΕΕ αποτελεί σταθερό σκοπό μας και βρίσκεται στο κέντρο των δραστηριοτήτων μας τα τελευταία χρόνια, ώστε να προσφέρουμε υπηρεσίες και εφαρμογές χρήσιμες και αντάξιες του επιστημονικού και επαγγελματικού έργου των μηχανικών, να τις γνωρίζουν, να τις επισκέπτονται και να τις χρησιμοποιούν συστηματικά» είπε ο κ. Στασινός και πρόσθεσε:

«Οι νέες δραστηριότητες που λειτουργούν στη βιβλιοθήκη του ΤΕΕ αξιοποιούν τόσο τον πολύτιμο ιστορικό πλούτο, που διαθέτει, όσο και νέες δυναμικές εφαρμογές, που είναι σε θέση να αναπτύξει το ΤΕΕ, ώστε να καλύπτουν ευρύτατο φάσμα τεχνικής ενημέρωσης και τεχνολογικών λύσεων».

TAGS
ΣΧΕΤΙΚΑ