Λύσεις για τις Monte dei Paschi και Carige αναζητά η Ιταλία

NEWSROOM
Λύσεις για τις Monte dei Paschi και Carige αναζητά η Ιταλία
Φωτό: AP Images

Το ενδεχόμενο συγχώνευσης των προβληματικών τραπεζών Monte dei Paschi και Banca Carige με υγιέστερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα όπως είναι η UBI Banca φέρεται να εξετάζει η ιταλική κυβέρνηση.

Ένα από τα βασικά σενάρια που βρίσκονται υπό εξέταση προβλέπει την τριπλή συγχώνευση, αποτέλεσμα της οποίας θα ήταν η δημιουργία μιας νέας τράπεζας που θα ενσωματώσει τις λειτουργίες της Monte dei Paschi, της Banca Carige και της UBI, αναφέρει το Reuters.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο προσθέτει πως αρκετοί αξιωματούχοι της κυβέρνησης έχουν ταχθεί υπέρ των συγχωνεύσεων προκειμένου να διασωθούν οι δύο τράπεζες. Το ιταλικό Δημόσιο κατέχει το 68% της Monte dei Paschi και, βάσει σχετικής συμφωνίας με την Κομισιόν, θα πρέπει να ανακοινώσει εντός του τρέχοντος έτους πώς σχεδιάζει να αποχωρήσει από την τράπεζα. Ο διευθύνων σύμβουλος της UBI, Victor Massiah, έχει κατ' επανάληψη δηλώσει πως δεν υπάρχει ενδιαφέρον από την τράπεζα για την απόκτηση της Monte dei Paschi, ενώ για την τελευταία ως πιθανός ενδιαφερόμενος εμφανίζεται και η μεσαίου μεγέθους τράπεζα BPER.

ΣΧΕΤΙΚΑ