Θεματικό πάρκο για την αρχαία Σπάρτη!

NEWSROOM
Θεματικό πάρκο για την αρχαία Σπάρτη!

Την αναβίωση της αρχαίας πόλης μέσω ενός θεματικού πάρκου που θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο μιας επένδυση 50 εκατ. ευρώ συζήτησε σήμερα το δημοτικό συμβούλιο της Σπάρτης.

Η σχετική προμελέτη που παρουσιάστηκε στη σημερινή συνεδρίαση του οργάνου προβλέπει τη δημιουργία ενός θεματικού πάρκου που προτείνεται να υλοποιηθεί σε έκταση 120 στρεμμάτων που διαθέτει ο Δήμος της Σπάρτης στην περιοχή του Καραβά.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης πραγματοποιείται η προβολή ενός βίντεο που συμπυκνώνει τα βασικά σημεία του έργου για το θεματικό πάρκο «Σπαρτάπολις». Παράλληλα ο εισηγητής Βασίλης Σκρουμπέλος παρουσίασε τη μακέτα με τις προτεινόμενες κτιριακές και λοιπές εγκαταστάσεις (ναοί, αγορά, θέατρα, μνημεία) και ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο, πως έχει συσταθεί επιτροπή από το Δήμο, η οποία θα προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να βρεθούν οι εν δυνάμει επενδυτές.

Σύμφωνα με το σχέδιο, στο «Σπαρτάπολις» ο επισκέπτης θα μπορεί να γνωρίσει την αρχαία πόλη της Σπάρτης και την καθημερινότητά της.

Σύμφωνα με τον κ. Σκρουμπέλο, μετά την ολοκλήρωσή του το θεματικό πάρκο θα μπορεί να προσελκύσει ακόμα και ένα εκατ. επισκέπτες και είναι οικονομικά βιώσιμο με ικανοποιητική απόδοση κεφαλαίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ