Οι μαθητές έρχονται σε επαφή με τις ΑΠΕ

NEWSROOM
Οι μαθητές έρχονται σε επαφή με τις ΑΠΕ
Φώτο: Shutterstock

Με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας να αποτελούν πλέον μια από τις πλέον σημαντικές παραμέτρους για την σωτηρία του πλανήτη μας, περισσότερα από 500 παιδιά σε επτά γυμνάσια ακριτικών νησιών και της ηπειρωτικής Ελλάδας, θα εκπαιδευτούν για να γνωρίσουν την αξία και τη σημασία τους.

Την καινοτόμο δράση εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στο χώρο της εκπαίδευσης υλοποιεί ο STEM Education σε συνεργασία με τον Όμιλο EUNICE ENERGY GROUP (EEG), ο οποίος επενδύει, παράγει και προμηθεύει ηλεκτρική ενέργεια αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές.

Ο STEM Education δημιούργησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ)” και πραγματοποίησε εισαγωγικά workshops στα Γυμνάσια που δέχθηκαν τη δωρεά. Οι μαθητές των ωφελούμενων Γυμνασίων είχαν τη ευκαιρία να μάθουν για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) αλλά και για άλλα ουσιώδη κεφάλαια της Φυσικής με βιωματικό τρόπο, μέσα από κατασκευές και πειράματα, εργαζόμενοι σε ομάδες. Μέσω του προγράμματος, εισάγεται η μεθοδολογία STEM στα ωφελούμενα σχολεία για τα επόμενα χρόνια.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ)” που χορηγήθηκε από την EEG, χρησιμοποιεί ως υλικό τα πακέτα GIGO WIND POWER και GIGO LIGHT & Solar Energy με τα οποίο οι μαθητές μπορούν να πειραματιστούν ως σύγχρονοι μηχανικοί σε πλήθος διαφορετικών εφαρμογών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).

Τα συγκεκριμένα εκπαιδευτικά πακέτα δημιουργούν τις κατάλληλες εκπαιδευτικές συνθήκες για την ανάπτυξη της δημιουργικότητας, της καινοτομίας και του πνεύματος συνεργασίας ενώ βοηθούν τα παιδιά να αποκτήσουν καλύτερη επαφή με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), να μάθουν για τη λειτουργία και τα οφέλη τους τόσο προς το περιβάλλον όσο και τον άνθρωπο. Κυρίως όμως τα βοηθά να μάθουν να συνεργάζονται, να αναπτύσσουν ιδέες, να παρατηρούν, να προβληματίζονται και να προετοιμάζονται για τον κόσμο του αύριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ