Το νέο Δ.Σ. της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος

NEWSROOM
Το νέο Δ.Σ. της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος
Φωτο: ΙΝΤΙΜΕ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος για τη διετία 2019 - 2020, το οποίο εξελέγη κατά τις αρχαιρεσίες της 26ης Φεβρουαρίου 2019, είναι το εξής:

Πρόεδρος: ΣΑΡΡΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Αντιπρόεδρος: ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Γενικός Γραμματέας: ΣΑΡΔΕΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ

Ταμίας: ΖΟΡΜΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Μέλη: ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

ΒΑΓΙΑΚΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΖΑΧΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ZORGNO GIUSEPPE

ΚΑΛΛΗΣ ΜΑΝΟΣ

ΚΑΝΤΩΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΚΑΣΚΑΡΕΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΚΑΤΣΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΚΟΚΚΑΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΛΑΠΑΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΜΙΝΕΤΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΜΙΧΑΛΗ ΦΙΛΙΠΠΑ

ΜΟΑΤΣΟΣ ΕΡΡΙΚΟΣ

ΠΟΛΙΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑΝΝΑ

ΣΑΪΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ

Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ, κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, αναφέρθηκε στον ρόλο της ασφαλιστικής αγοράς ως μοχλού ανάπτυξης της οικονομίας.

Όπως τόνισε, η ασφαλιστική αγορά είναι ο μεγαλύτερος θεσμικός επενδυτής, με €14 δισ. μακροπρόθεσμου χαρακτήρα επενδύσεις και μεγάλος εργοδότης με πάνω από 30.000 θέσεις εργασίας. Πληρώνει €2,5 – 3 δισ. το χρόνο σε αποζημιώσεις και καταβάλλει στο Κράτος περίπου €500 εκατ. ετησίως. Είναι μία αγορά αξιόπιστη με €4 δισ. τζίρο και €3,7 δισ. κεφάλαια, δηλαδή σχέση ένα προς ένα.

«Είμαστε από τους πλέον ανασφάλιστους λαούς στον ανεπτυγμένο κόσμο, γιατί όλα αυτά μέχρι τώρα τα περιμέναμε από το κράτος», υπογράμμισε ο κ. Σαρρηγεωργίου και συμπλήρωσε λέγοντας πως η ασφάλιση είναι ένα αγαθό που κάθε ένας θέλει αλλά και πρέπει να έχει και ότι πρωτίστως, η ασφάλιση είναι για τον οικονομικά αδύναμο. Η ουσία της ασφάλισης δεν είναι στους αριθμούς αλλά στο συναίσθημα της ασφάλειας, είπε.

Καταλήγοντας την ομιλία του ο κ. Σαρρηγεωργίου ανέφερε: «Πρέπει ως αγορά να δουλέψουμε με την Πολιτεία μαζί σαν συνεργάτες και όχι, όπως δυστυχώς κάποιες φορές μας βλέπει, σαν ανταγωνιστές - ώστε να μπουν οι βάσεις στις συντάξεις, στην υγεία, στην περιουσία πάνω στις οποίες θα στηριχθεί η ανάπτυξη».

ΣΧΕΤΙΚΑ