Τα αποτελέσματα των εκλογών στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο

NEWSROOM
Τα αποτελέσματα των εκλογών στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο
Φωτο: Eurokinissi

H παράταξη που στηρίζει η ΝΔ κέρδισε τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου προεδρείου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, ενώ η παράταξη που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ απώλεσε μία έδρα.

Από τη διαδικασία, στην οποία συμμετείχαν 380 πρόεδροι και εκλέκτορες ιατρικών συλλόγων, προέκυψαν τα εξής αποτελέσματα:

Τις 9 από τις 15 έδρες του ΔΣ του ΠΙΣ εξασφάλισε η παράταξη ΔΗΚΙ-ΕΝΟΣΥ (η οποία προέκυψε από τη συνεργασία γιατρών του κεντροδεξιού χώρου και έλαβε το 62% των ψήφων). Ουσιαστικά αυτή η παράταξη θα έχει την αυτοδυναμία.

Δύο έδρες έλαβε η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «Αγωνιστικό Μέτωπο», η οποία στο περασμένο ΔΣ του ΠΙΣ κατείχε 3 έδρες. Ουσιαστικά, την άλλη έδρα την έλαβε ο κ. Παναγιώτης Ψυχάρης, ο οποίος κατήλθε χωρίς την κομματική ομπρέλα του ΣΥΡΙΖΑ υπό την οποία βρισκόταν στις προηγούμενες αρχαιρεσίες.

Από 1 έδρα έλαβαν η ΔΗΠΑΚ (ΚΚΕ), η ΑΠΚΙ (ΚΙΝΑΛ) και το Αγωνιστικό Κίνημα (ΑΡΣΙ).

Στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο, η γαλάζια παράταξη και η επικεφαλής Ματίνα Παγώνη έλαβε το 80%.

Είχε προηγηθεί, την περασμένη Τρίτη, εξίσου μεγάλη ήττα του ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές για την ανάδειξη των εκπροσώπων των γιατρών στην Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και στην Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

ΣΧΕΤΙΚΑ