Μητσοτάκης: Η έκθεση Λέτα για την ενιαία αγορά κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση

NEWSROOM
Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών / Φωτογραφία: Γραφείο Τύπου πρωθυπουργού / ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

«Η κυβέρνηση εξακολουθεί με κάθε τρόπο να στηρίζει τα διαθέσιμα εισοδήματα».

«Η έκθεση Λέτα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, είναι πολύ σημαντικό για μια χώρα, όπως η Ελλάδα να λειτουργεί η ενιαία αγορά. Είναι σημαντικό για τις επιχειρήσεις να υπάρχει μια Ένωση Κεφαλαιαγοράς που θα τους επιτρέψει να λειτουργήσουν καλύτερα, αλλά και να επιτρέπει στους ευρωπαίους επενδυτές να επενδύσουν σε ευρωπαϊκές επιχειρήσεις. Θεωρώ πως θα κάνουμε βήματα προς τη δημιουργία μιας ενιαίας κεφαλαιαγοράς».

Αυτό ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες, αναφορικά με την έκθεση του πρώην Ιταλού πρωθυπουργού, Ενρίκο Λέτα, για την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας

Σε ό,τι αφορά στην πρόταση του για έκδοση ευρωομολόγου για την άμυνα ο Έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «προσωπικά θα διεκδικήσω τη δημιουργία ενός ενιαίου ευρωπαϊκού χρηματοδοτικού εργαλείου».

Σε ερώτηση για την ακρίβεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέμεινε ότι τον απασχολεί πολύ η ακρίβεια που ασκεί πίεση στο διαθέσιμο εισόδημα και εν όψει του Πάσχα σημείωσε ότι «οι τιμές θα είναι λογικές και δεν θα ξεπεράσουν τα περσινά επίπεδα. Η κυβέρνηση εξακολουθεί με κάθε τρόπο να στηρίζει τα διαθέσιμα εισοδήματα, αλλά και να διορθώνει αδικίες όπως έγινε και με την επέκταση του επιπέδου μητρότητας, η πλατφόρμα για το οποίο άνοιξε σήμερα».

ΣΧΕΤΙΚΑ